Rub er en krydderblanding man gnir inn i kjøttet i stede for marinade. Her har jeg laget en enkel variant av grillkrydder som setter en god smak på kjøttet. Potetsalaten er en suksess og har blitt laget flere ganger i år som i fjor, og den smaker kjempegodt til grillet kjøtt.
Til to store og en liten trenger du:
- 400-500 g svinefilet
- potetsalat
- 3 never bladsalat
- 2 never minitomater
Rub / grillkrydder:
- 1 ss paprikakrydder
- 1,5 ss salt
- 1 ss sort pepper
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts timian
Vinagrette til salaten:
- 2 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ts sitronsaft
- salt og pepper
Bland sammen grillkrydderet og gni det inn i kjøttet.La det gjerne ligge en stund før du griller det. Grill kjøttet på sterk varme på alle sider og på middels varme til det er gjennomstekt. En indrefilet tar ca 12-15 minutter.
Vask og bladsalaten og kutt tomatene. Bland sammen ingrediensene til vinagretten og vend inn i den grønne salaten før servering.
Potetsalaten kan du godt lage på forhånd, den holder seg noen dager i kjøleskapet.
Server grillet svinefilet med potetsalat og frisk grønn salat.
Vel Bekomme!
14. august 2013
Svin