Her får du oppskriften på en veldig enkel og veldig god grillrett som frister nå når vi går mot varmere tider. Denne retten lager du på under halvtimen, så den er utmerket til hverdag eller en kjapp variant i helgen.
Til to store og en liten trenger du:
- 500 g indrefilet av svin
- salt og pepper
- 6 skiver parmaskinke
- små tomater
Grønn Potetsalat:
- 6 middels store nypoteter, i biter
- godt med olivenolje
- salt og pepper
- 2 ss smør
- 1 moden avocado
- 2,5 ss basilikumpesto
- 2 ss olivenolje
- 1/2 lime, saften
- 1 dl pinjekjerner
- friske basilikumblader
Potetene deler du i passe store biter, vender de i olje, salt og pepper og legger de i en ildfast form med et par klatter smør. Bak i ovnen til de er møre på 200 grader. Kjør avocado, pesto, olivenolje, limesaft og salt og pepper i en matmikser til en jevn purè. Rist pinjekjernene i varm og tørr stekepanne til de er gylne. Rett før servering vender du potetene inn i den grønne sausen sammen med basilikumblader og pinjekjerner.
Gni svinefileten inn med salt og pepper og brun den på alle sider enten på grillen eller i pannen. Surr parmaskinke rundt og grill med «skjøten» ned først før du vender den rundt. Bruk gjerne et steketermometer til kjernetemperaturen er 68-70 grader. Legg tomatene på grillen de siste minuttene. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.
Server skiver av svinefilet med parmaskinke sammen med grønn potetsalat og grillede tomater.
Vel Bekomme!
6. mai 2013
Svin