Litt om meg

Jeg er en matentusiast som bor i Asker sammen med min mann og våre tre barn. Vi jobber begge fulltid og hverdagen er like hektisk for oss som for barnefamilier flest – og da er det viktig å ha tid til å lade batteriene selv av og til også. Når jeg setter meg selv i laderen går jeg gjerne en tur på kjøkkenet og lager noe god mat. De lyseste månedene av året går jeg også en tur ut i kjøkkenhagen og høster det jeg trenger først.

Hagegleden vokser seg større for hvert år som går, og i løpet av pandemien kjøpte jeg vekstutstyr for å dyrke frem fra frø innendørs. Jeg holder på hele mørketiden og dyrker mikrogrønt som er skikkelig digg å ha til gode middager, og sår de første frøene så tidlig som i januar for at de skal være klar til å plantes ut i hagen så snart temperaturen tillater det. Det er i hovedsak kjøkkenhagen som har prioritet, samtidig er jeg veldig tilhenger av å dyrke blomster sammen med grønnsakene. Jeg tror dette bidrar til bedre pollinering og derav bedre avling. Derfor sår jeg sommerblomster også og planter de innimellom de matbærende plantene. Hvis kjøkkenhagen blir for liten hender det at det havner en tomatplante i prydbedet også, det synes jeg bare er sjarmerende.

Her på MariannMat.no er planen å dele utvalgte oppskrifter, for det er i hovedsak matkanalen min på Youtube jeg kommer til å være mest aktiv. I tillegg deler jeg stemingsbilder av matretter, kjøkkenhage og andre hagebilder på min Instagramkonto mariannmat2.0. Jeg har også MariannMat på facebook. Jeg blir kjempeglad om du vil følge meg, både her og på Youtube, Instagram og Facebook – og så håper jeg å bidra til både matinspirasjon og matglede.

Hilsen Mariann:)

26 Responses to “Litt om meg”

  1. Aud Mona Straume Says:

    Kjempeflott, Mariann!!! Du er jammen så flink:-) Stor matklem fra mamma:-)

    Reply

  2. Kjell Kristian Says:

    Knallbra! Nesten så bror får lyst til å lage fancy mat på kjøkkenet også!

    Reply

  3. Kitty Says:

    Hei Søs! Denne matbloggen din begynner virkelig å bli fin!! Supert at du legger ut masse bilder også, både av ingredienser , prosessen underveis, og sluttresultatet, dette gjør at det er lettere å «kopiere» dine gode ideer 🙂 Du er kjempeflink!!! Fortsett å gi oss andre inspirasjon 🙂
    Storesøs.

    Reply

  4. minstemartine.blogg.no Says:

    hei tante, du hadde kjempe fin blogg. Men jeg får ikke til å legge deg til som venn men kan du prøve og legge meg til så vi kan være venner :): -) 😉

    Reply

  5. minstemartine.blogg.no Says:

    hei tante, du hadde kjempe fin blogg. Men jeg får ikke til å legge deg til som venn men kan du prøve og legge meg til så vi kan være venner 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉

    Reply

  6. Jeanett Says:

    Herregud, elsket bloggen din! For tiden driver jeg og gjør om hele kostholdet mitt, og sikler alltid etter gode oppskrifter på ting og tang på nett. Ikke alltid like fornuftig, men skal helt klart prøve ut de sunne alternativene dine her.

    Reply

    • mariannmat Says:

      Tusen takk! Veldig hyggelig å få så gode tilbakemeldinger, og jeg er glad for å høre at maten min faller i smak. Jeg kommer til å legge ut flere sunne oppskrifter fremover så følg med:)
      Hilsen Mariann.

      Reply

  7. Nina Kristin Rydjord Nielsen Says:

    Hei Mariann! Takket være din kjære søster så oppdaget jeg bloggen din akkurat nå. Så utrolig artig å se bilde av deg, husker deg egentlig bare som «lita taus» fra den gangen vi bodde på Holmemstranda. Jeg bor også i Oslo, og savner mye av det vi tok for gitt hjemme. Nå skal jeg kose meg med å lese bloggen din, og jeg kommer så absolutt til å følge med deg videre!

    Reply

    • mariannmat Says:

      Så hyggelig å høre Nina:) Visste ikke at du også bor i Oslo, men sånn er det verden er av og til liten og andre ganger stor! Hyggelig at du vil følge bloggen min, jeg legger ut oppskrifter hver uke.
      Angående eplekakenoppskriften syntes jeg også den så litt kjedelig ut, litt for enkel liksom, men denne dagen hadde jeg litt dårlig tid og da passet denne fint. Jeg har byttet ut melk med jus/ most og creme fraiche tidligere også med hell, og det fungerte bra denne gangen også. Så konklusjonen er at ofte er det enkle det beste:)
      Ha en super dag så kanskje møtes vi i hovedstaden en dag:)

      Reply

  8. Viktoria Says:

    Utrolig fin blogg Mariann! Gleder meg til å få Petter til å prøve ut noen av oppskriftene dine. Veldig godt beskrevet og fine bilder! God klem fra Viktoria i Sydney:)

    Reply

  9. Ane Støen Says:

    Dette var en spennende blogg. Så fine komposisjoner:) Kanskje vi kan ha en liten bakedag når det nærmer seg jul, med både små og store?

    Reply

  10. Arnvid Øverbø Says:

    Hei ,Mariann. Den vesle jenta som leikte seg
    på Hamran for «100» år sida har vorte stor, på alle måtar . Helsing frå din gamle slektning på Holmemstranda.

    Reply

  11. Ed Rosvold Says:

    Hei M. Kofførr ha æ ikke oppdaga sia de før??? Den e knall bra 😀 God «mat»Jul til deg og dine 🙂
    Hilsen et mat vrak av en Golfer fra Bodø 😉

    Reply

  12. Steinar Holten Says:

    Hei Mariann. Dette ser veldig spennende ut. Jeg er en guttunge på 66, pensjonist og veldig glad i god mat, reiser og tog. Denne kombinasjonen passer meg særdeles godt ettersom jeg bor på Nesbyen stasjon, og har fri utsikt til Bergensbanen inkludert i husleia.

    Jeg har sett gjennom noen av dine oppskrifter og hva du har skrevet. Siste del av denne underlige vinteren blir spennende, spesielt når jeg går igang med å prøve mange av dine oppskrifter. Jeg ønsker deg og din familie et riktig GODT NYTT ÅR. Hilsen Steinar Holten

    Reply

  13. Anne M Says:

    Hei Marianne!
    Ble inspirert til å prøve hjemmelaget pasta, da jeg har en nedstøvet pastamaskin i skapet, som jeg fikk av yngste sønn til bursdag for noen år tilbake. Han er akkurat så grei at han ikke har etterlyst resultater, men har ambisjon om å lage dette sammen med ham i påskeferien da han kommer hjem på ferie. Skal lage en prøve først, og gleder meg til det. Kommer til å følge dine tips til punkt og prikke, og er spent på resultatet!

    Reply

  14. Gøril Says:

    Hei Mariann.
    Gratulere med flott mat blogg. Mange gode oppskrifter 🙂
    Klem Gøril

    Reply

  15. Jegda Says:

    For en herlig matblogg du har! Skal prøve sjokoladefondanten din en dag snart. Den ser kjempegod ut!!

    Ønsker deg en fin dag videre!

    Reply

Leave a Reply