Jeg er en matentusiast som bor i Asker sammen med min mann og våre tre barn. Vi jobber begge fulltid og hverdagen er like hektisk for oss som for barnefamilier flest – og da er det viktig å ha tid til å lade batteriene selv av og til også. Når jeg setter meg selv i laderen går jeg gjerne en tur på kjøkkenet og lager noe god mat. De lyseste månedene av året går jeg også en tur ut i kjøkkenhagen og høster det jeg trenger først.
Hagegleden vokser seg større for hvert år som går, og i løpet av pandemien kjøpte jeg vekstutstyr for å dyrke frem fra frø innendørs. Jeg holder på hele mørketiden og dyrker mikrogrønt som er skikkelig digg å ha til gode middager, og sår de første frøene så tidlig som i januar for at de skal være klar til å plantes ut i hagen så snart temperaturen tillater det. Det er i hovedsak kjøkkenhagen som har prioritet, samtidig er jeg veldig tilhenger av å dyrke blomster sammen med grønnsakene. Jeg tror dette bidrar til bedre pollinering og derav bedre avling. Derfor sår jeg sommerblomster også og planter de innimellom de matbærende plantene. Hvis kjøkkenhagen blir for liten hender det at det havner en tomatplante i prydbedet også, det synes jeg bare er sjarmerende.
Her på MariannMat.no er planen å dele utvalgte oppskrifter, for det er i hovedsak matkanalen min på Youtube jeg kommer til å være mest aktiv. I tillegg deler jeg stemingsbilder av matretter, kjøkkenhage og andre hagebilder på min Instagramkonto mariannmat2.0. Jeg har også MariannMat på facebook. Jeg blir kjempeglad om du vil følge meg, både her og på Youtube, Instagram og Facebook – og så håper jeg å bidra til både matinspirasjon og matglede.
Hilsen Mariann:)
7. juli 2011 at 20:51
Kjempeflott, Mariann!!! Du er jammen så flink:-) Stor matklem fra mamma:-)
26. juli 2011 at 11:15
Tusen takk! Gleder meg til å få deg og Åge på middagsbesøk:)
15. juli 2011 at 00:03
Knallbra! Nesten så bror får lyst til å lage fancy mat på kjøkkenet også!
26. juli 2011 at 11:17
Takk for det. Jeg kommer gjerne på en middag a-la-KK jeg;)
18. august 2011 at 22:19
Hei Søs! Denne matbloggen din begynner virkelig å bli fin!! Supert at du legger ut masse bilder også, både av ingredienser , prosessen underveis, og sluttresultatet, dette gjør at det er lettere å “kopiere” dine gode ideer 🙂 Du er kjempeflink!!! Fortsett å gi oss andre inspirasjon 🙂
Storesøs.
18. august 2011 at 22:36
hei tante, du hadde kjempe fin blogg. Men jeg får ikke til å legge deg til som venn men kan du prøve og legge meg til så vi kan være venner :): -) 😉
18. august 2011 at 22:37
hei tante, du hadde kjempe fin blogg. Men jeg får ikke til å legge deg til som venn men kan du prøve og legge meg til så vi kan være venner 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉
21. september 2011 at 09:27
Hei Martine:)
Selvfølgelig skal jeg prøve det. Må kanskje endre noen innstillinger her, men skal se om jeg får det til:)
Klem
26. september 2011 at 21:15
Herregud, elsket bloggen din! For tiden driver jeg og gjør om hele kostholdet mitt, og sikler alltid etter gode oppskrifter på ting og tang på nett. Ikke alltid like fornuftig, men skal helt klart prøve ut de sunne alternativene dine her.
27. september 2011 at 08:58
Tusen takk! Veldig hyggelig å få så gode tilbakemeldinger, og jeg er glad for å høre at maten min faller i smak. Jeg kommer til å legge ut flere sunne oppskrifter fremover så følg med:)
Hilsen Mariann.
26. september 2011 at 22:29
Hei Mariann! Takket være din kjære søster så oppdaget jeg bloggen din akkurat nå. Så utrolig artig å se bilde av deg, husker deg egentlig bare som “lita taus” fra den gangen vi bodde på Holmemstranda. Jeg bor også i Oslo, og savner mye av det vi tok for gitt hjemme. Nå skal jeg kose meg med å lese bloggen din, og jeg kommer så absolutt til å følge med deg videre!
27. september 2011 at 08:56
Så hyggelig å høre Nina:) Visste ikke at du også bor i Oslo, men sånn er det verden er av og til liten og andre ganger stor! Hyggelig at du vil følge bloggen min, jeg legger ut oppskrifter hver uke.
Angående eplekakenoppskriften syntes jeg også den så litt kjedelig ut, litt for enkel liksom, men denne dagen hadde jeg litt dårlig tid og da passet denne fint. Jeg har byttet ut melk med jus/ most og creme fraiche tidligere også med hell, og det fungerte bra denne gangen også. Så konklusjonen er at ofte er det enkle det beste:)
Ha en super dag så kanskje møtes vi i hovedstaden en dag:)
3. oktober 2011 at 05:36
Utrolig fin blogg Mariann! Gleder meg til å få Petter til å prøve ut noen av oppskriftene dine. Veldig godt beskrevet og fine bilder! God klem fra Viktoria i Sydney:)
10. oktober 2011 at 13:51
Dette var en spennende blogg. Så fine komposisjoner:) Kanskje vi kan ha en liten bakedag når det nærmer seg jul, med både små og store?
31. oktober 2011 at 08:50
Takk for det:) klart vi må få til en bakedag med store og små:)
8. desember 2011 at 20:58
Hei ,Mariann. Den vesle jenta som leikte seg
på Hamran for “100” år sida har vorte stor, på alle måtar . Helsing frå din gamle slektning på Holmemstranda.
12. januar 2012 at 20:32
Hei Arnvid! Så hyggelig å høre fra deg:) Si fra om du prøver noen av oppskriftene mine dag:) Hilsen Mariann.
21. desember 2011 at 21:16
Hei M. Kofførr ha æ ikke oppdaga sia de før??? Den e knall bra 😀 God “mat”Jul til deg og dine 🙂
Hilsen et mat vrak av en Golfer fra Bodø 😉
25. desember 2011 at 17:54
Hei Ed Rosvold! Takk for det, og god matjul til deg også. Hilsen en hobbykokk og hybbygolfer i Oslo:)
28. desember 2011 at 11:00
Hei Mariann. Dette ser veldig spennende ut. Jeg er en guttunge på 66, pensjonist og veldig glad i god mat, reiser og tog. Denne kombinasjonen passer meg særdeles godt ettersom jeg bor på Nesbyen stasjon, og har fri utsikt til Bergensbanen inkludert i husleia.
Jeg har sett gjennom noen av dine oppskrifter og hva du har skrevet. Siste del av denne underlige vinteren blir spennende, spesielt når jeg går igang med å prøve mange av dine oppskrifter. Jeg ønsker deg og din familie et riktig GODT NYTT ÅR. Hilsen Steinar Holten
12. januar 2012 at 20:35
Hei Steinar. Riktig godt nytt år til deg også, og gi meg gjerne tilbakemelding på oppskriftene du prøver. Hilsen Mariann.
21. mars 2012 at 12:55
Hei Marianne!
Ble inspirert til å prøve hjemmelaget pasta, da jeg har en nedstøvet pastamaskin i skapet, som jeg fikk av yngste sønn til bursdag for noen år tilbake. Han er akkurat så grei at han ikke har etterlyst resultater, men har ambisjon om å lage dette sammen med ham i påskeferien da han kommer hjem på ferie. Skal lage en prøve først, og gleder meg til det. Kommer til å følge dine tips til punkt og prikke, og er spent på resultatet!
2. mai 2012 at 21:04
Hei Mariann.
Gratulere med flott mat blogg. Mange gode oppskrifter 🙂
Klem Gøril
3. mai 2012 at 21:10
Hei Gøril,
Tusen takk for det:) Håper alt står bra til i Køben:)
Klem tilbake:)
14. mars 2013 at 16:35
For en herlig matblogg du har! Skal prøve sjokoladefondanten din en dag snart. Den ser kjempegod ut!!
Ønsker deg en fin dag videre!
18. mars 2013 at 12:37
Hei Jegda:) Tusen takk for det:) Hilsen Mariann.