Dette er en knallgod og enkel pizza min kjære mann vartet opp med her en dag. Han har blitt veldig flink på pizzabaking og lager både god bunn og pizzasaus med skikkelig god italiensk stil. Det som er så fint med pizza, og annen italiensk mat forøvrig, er at det er så få ingredienser som skal til for å få så utrolig god smak. Det viktige er å la deigen hvile en stund og å bruke skikkelig solmodne tomater i sausen. Så bør du bruke fersk mozzarella for et mest mulig autentisk resultat. Når du har gjort det er det bare å legge på favorittfyllet så har du drømmepizzaen. Her gir eg deg oppskriften på Lars-Eriks Pizza med parmaskinke og grønn paprika.
Til to porsjonspizzaer trenger du:
Deig:
- 1/2 pakke fersk gjær
- ca. 200g hvetemel gjerne typo 0 / 00
- 1/2 ts salt
- 1 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
Pizzasaus (gir 4 dl saus – oppbevar på glass til neste pizza eller pastamiddag)
- 3 smaksrike skoldede tomater
- 1 ss olivenolje
- 2 ss tomatpurè
- 8-10 basilikumblader
- noen kvister timian
- salt og pepper
Fyll:
- 6 skiver parmaskinke
- 125 g mozzarella
- grønn paprika
- fersk basilikum
- salt og pepper
- god olivenolje og parmesan til servering
Start med å blande salt, mel og evt tørrgjær i en bolle. Tilsett vann (evt utrørt med gjær) og olje. Elt deigen godt sammen til den er myk og smidig og la den hvile under plast i minst 30 minutter, gjerne lengre.
Mens du venter lager du tomatsausen ved å skolde tomatene ved å først lage et kryss med en skarp kniv i en av endene. Legg en og en av de i kokende vann i ca 10 sekunder til du ser at skallet begynner å slippe. Ta opp tomatene og fjern skallet. Gjør dette med alle tomatene. De de i to og vurder om du skal ta ut litt av det våte inni. Hvis de kjennes ganske faste ut trenger du ikke det, men hvis de er veldig vannholdige bør du ta ut litt av det våte kjøttet. Legg de i en matmikser sammen med de øvrige ingrediensene og kjør til en jevn og fin saus. Smak til med salt og pepper.
Del deigen i to og trykk eller kjevle deigen ut til to passe store pizzabunner. Legg de på bakepapir. Fordel pizzasaus utover nesten helt ut i kanten. Legg på mozzarella som du smuldrer opp med fingrene utover pizzaene. Legg på skiver med grønn paprika og parmaskinke. Kvern over salt og pepper og stek i ovnen på 300 grader (eller maks temperatur) i ca 7-8 minutter. Pas på slik at du tar den ut når osten er smeltet og har blitt litt gyllen.
Server deilig pizza med olivenolje og nyrevet parmesanost. Legg på litt fersk basilikum til pynt.
Vel Bekomme!
13. september 2013
Pizza