Kveite er en av mine favorittfisker både fordi den smaker så utrolig godt, teksturen på fiskekjøttet er helt perfekt, og at den er så hvit og delikat på farge. Her har jeg laget en kveiterett akkompagnert av delikate hjemmedyrkede jordepler, eller småpotet om du vil.
Denne retten er relativt enkel og fungere som en fin helgemiddag som ikke tar for lang tid.
Til 4 personer trenger du:
Kveite:
- 600-800 g kveitefilet u/skinn og ben
- salt og pepper
- 2 ss olivenolje
- 2 ss smør
Urtemarinerte Jordepler:
- 4 håndfuller småpotet (gjerne perlepotet eller lignende)
- 1 klype salt
- 4 ss olivenolje
- 1 neve bladpersille
- 1/2 neve koriander
- 1/2 rød chilli
- 1 ss dill
- 2 ss pinjekjerner, ristet
- 3 ss revet parmesanost
- en god olivenolje
- 1/2 lime, saften
- salt og pepper
Mild sennepssaus:
- 2 dl rømme
- 3 ss bodsennep
- 2 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss finhakket dill
- 1 ts sukker
- salt og pepper
Garnityr:
- ristede pinjekjerner
- sprøstekt bacon
- persille
Start med å forkoke potetene i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og damp av de et par minutter. vend de i olje, salt og pepper og stek i ovnen i ildfast form på 170 ºC i 20 minutter. Ta de ut og trykk de litt ned til skallet sprekker. Rør litt rundt og stek videre i 5 minutter til.
Kveita tørkes lett av med kjøkkenpapir og saltes. Legg i ildfast form med litt olje og bak i ovnen på 170 ºc i ca 20 minutter. Dette kan du gjøre i samme ovn som potetene, men ha potetene øverst og bruk over/undervarme.
Kjør urter, chilli, parmesanost og pinjekjørner sammen i en liten kjøkkenmikser. Tilsett olivenolje litt etter litt og smak til med lime, salt og pepper. Vend pestoen inn i potetene rett før servering.
Lag sennepssausen ved å blande alle ingrediensene sammen. Dette kan du også gjøre på forhånd og oppbevare den i kjøleskapet.
Server nybakt kveite med urtemarinerte poteter, sennepssaus og garnityr på toppen.
Vel Bekomme!
28. september 2017
Fisk og Skalldyr