Kveite med Søtpotetmos, Smørdampet Purre og Spekedryss

8. september 2012

Fisk og Skalldyr

Kveite står igjen på menyen og denne gangen akkompagnert med søtpotetmos som er mitt favoritt tilbehør til hvit fisk. Dette er en rask og enkel rett med høy gourmetfaktor. Den fine hvite fisken passer kjempefint med den søte mosen og den salte sprøstekte skinken. Denne retten er rask nok til hverdags, og god nok til middagsbesøk i helgen.

Til to personer trenger du:

  • 400 g kveite
  • saften fra 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • litt olivenolje

Søtpotetmos:

  • 2 medium store søtpoteter
  • litt fløte
  • 1/2 ts honning
  • salt og pepper
  • 1 ss smør

Smørdampet purre:

  • 1 purreløk i skiver
  • 2 ss smør
  • salt

Spekedryss:

  • 75 g spekeskinke i små biter

Bland sammen salt, pepper, olivenolje og sitronsaft og gni det godt inn i fiskekjøttet. La fisken ligge til den skal grilles. Dette er det siste du gjør.

Kutt de rensede potetene i terninger og kok de møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos de i en matmikser. Bland inn smør, honning og juster eventuelt konsistensen med litt fløte.  Mak til med salt og pepper.

Smelt smør i en liten kjele og legg purreløken oppi. La purren ligge og bli myk på svak varme sammen med smøret til servering.

Rist spekeskinkebitene i en tørr stekepanne til de er sprø og fine.

Grill kveiten på grillen i ca 5 minutter på hver side, den er ferdig når den flaker seg når dy trykker lett på fiskekjøttet.

Server grillet kveite med søtpotetmos, smørdampet purre og spekedryss. Ringle litt ekstra olivenolje over fatet og server.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply