Her får du oppskriften på en kjempegod fiskemiddag med kveite. Denne har jeg servert ved to anledninger og det har blitt en av mine aller beste favoritter når det kommer til helgemiddager. Dette er en oppskrift med et litt annerledes tilbehør enn hva som kanskje er vanlig, og denne tomat- og løkvinagretten er både smaksrik og enkel å lage. Denne bør du bare prøve. Servert med ristede pinkjekjærner og sprøstekt parmaskinke blir dette en suksess – det lover jeg!
Til fire personer trenger du:
- 1,5 kg kveite i skiver
- salt og pepper
- frisk timian
- sitron
Rotmos:
- 1 sellerirot
- 3 persillerot
- 5 stk store poteter
- 1 ss smør
- 2-3 dl matfløte
- salt og pepper
Tomat- og Løkvinagrette:
- 20 små tomat delt i to
- 2 gule løk skjært i tynne skiver
- 3 ss smør
- 6 ss olivenolje ss olivenolje
- 1 ss brunt sukker
- salt og pepper
- 2 ss hvitvinseddik
Tilbehør:
- ristede pinjekjærner
- sprøstekt parmaskinke
- basilikumpesto
Start med rotmosen. Skrell rotfruktene og del de i terninger. kok de møre i usaltet vann og sil av vannet. Damp av i 2 minutter. Rør inn smør og stamp med en stamper. Rør inn fløte til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.
Tørk av kveiten med kjøkkenpapir og legg de i en ildfast form med olje i bunnen. Hell over litt olje på fisken og kvern over salt og pepper. Klipp over frisk timian. Fisken skal stekes 20 minutter i ovnen på 150 grader og serveres med en gang. Skvis over litt sitronsaft rett før servering.
Tomat- og Løkvinagretten lager du ved å smelte smør og olje i en kjele. Tilsett løkstrimlene og sukkeret og stek til løken er myk. Tilsett eddiken og tomatene og smak til med salt og pepper. Denne vinagretten skal være ganske våt så om du trenger med olje kan du tilsett det. bruken god olivenolje til dette.
Server bakt veite med Rotmos og tomat- og løkvinagrette. Ha over sprøstekt parmaskinke, ristede pinjekjærner og basilikumesto.
Vel Bekomme!
3. oktober 2014 at 08:32
I’m pretty pleased to find this web site. I want
to to thank you for ones time due to this wonderful read!!
I definitely liked every part of it and I have you book
marked to check out new information in your blog.
2. september 2015 at 15:00
Thank you so much!