På tide med litt meksikansk på fredagskveldene igjen!? Her kommer et kjempegodt alternativ til tacoen. Mye av de samme smakene og tilbehøret, men en litt annerledes vri, kan gi fredagskvelden et lite løft. Denne oppskriften baserer seg på kyllingkjøtt, men du kan godt bytte ut kyllingen med svin eller biffkjøtt om du heller vil det.
Til fire personer trenger du:
- 4 kyllingbryst
- 2 gule løker
- 2 fedd hvitløk
- smør og olje til steking (ca 1 ss av hver)
- 1 rød paprika i strimler
- 2 dl lettrømme
- 1/4 ts spisskummen
- ½ ts karri
- ½ ts rød chilipasta (reguler styrken ved å ta mer/mindre av denne)
- 8 tortillalefser
- 100 g revet mozzarella eller vanlig hvitost
Tilbehør:
- Tomatsalsa
- mais
- guacamole
- lettrømme
- nachochips
- koriander til ekstra smak og topping/pynt
Start med å steke biter av kylling og grovkuttet løk i smør og olje til kyllngen er godt gjennomstekt og løken myk. Tilsett finhakket hvitløk og paprika i strimler og stek på svak varme til paprikaen er ganske myk. Tilsett krydder, chillipasta og rør inn før du tilsetter rømmen.
Fordel blandingen i de 8 tortillalefsene slik at det er enkelt å rulle de sammen til «pølser» med fyll i. Legg de ved siden av hverandre i en ildfast form (du kan godt legge i to lag). Strø revet ost over og gratiner i ovnen på 200 grader til osten er gyllen og fin.
Server varme enchiladas med hjemmelaget guacamole, salsa, mais, lettrømme og nachochips. Dryss litt frisk koriander over før servering.
Prøv litt frisk hvitvin elller en prosecco til denne, det er kjempegodt!
Vel Bekomme!