Her kommer en rask og kjempegod meksikansk enchiladas som passer like godt til hverdags som til helg. Den er laget på ca 25 minutter, inkludert 10 min gratinering i ovnen, så denne er super hvis du er i tidsklemma, er glad i meksikanske smaker, og ikke vil tilbringe mer tid på kjøkkenet enn nødvendig.
Til 4 tortillalefser trenger du: (beregn 1 – 2 per person)
- 4 tortillalefser
- 2 kyllingfileter i strimler
- 1 ss olivenolje
- 1 rødløk
- 2 små søtpaprika
- 1 grønn paprika
- 3 stilker vårløk
- 1 jalapeño
- 1 hjertesalat (kan sløyfes)
- 1 dl rømme el. creme fraishe
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts paprikakrydder
- 1 ts spisskummen
- 1 ts fennikelfrø
- 4 never revet hvitost
- salt og pepper
- tomatsalsa
- frisk koriander
- nachoships
Sett ovnen på 200 °C. Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie og legg de i ovnen et par minutter, eller ha de i microbølgeovnen i 1 minutt til de blir varme og myke.
Stek kyllingfileten i olje til den er gjennomstekt. Tilsett hvitløk og krydder, og litt vann. Tilsett paprika, jalapeno, rødløk og vårløk, og la det surre i 5 minutter. Fordel blandingen på de 4 tortillaene og rull de sammen, før du legger de i en ildfast form. Strø revet ost, salt og pepper over, og gratiner i ovnen i ca 10 minutter.
Server kylling enchiladas med tomatsalsa, rømme, og frisk koriander. Server gjerne litt nachoships ved siden av. Hold gjerne av litt av vårløken til pynt.
Vel Bekomme!