Her kommer en rask og kjempegod meksikansk enchiladas som passer like godt til hverdags som til helg. Den er laget på ca 25 minutter, inkludert 10 min gratinering i ovnen, så denne er super hvis du er i tidsklemma, er glad i meksikanske smaker, og ikke vil tilbringe mer tid på kjøkkenet enn nødvendig.
Til 4 tortillalefser trenger du: (beregn 1 – 2 per person)
- 4 tortillalefser
- 2 kyllingfileter i strimler
- 1 ss olivenolje
- 1 rødløk
- 2 små søtpaprika
- 1 grønn paprika
- 3 stilker vårløk
- 1 jalapeño
- 1 hjertesalat (kan sløyfes)
- 1 dl rømme el. creme fraishe
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts paprikakrydder
- 1 ts spisskummen
- 1 ts fennikelfrø
- 4 never revet hvitost
- salt og pepper
- tomatsalsa
- frisk koriander
- nachoships
Sett ovnen på 200 °C. Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie og legg de i ovnen et par minutter, eller ha de i microbølgeovnen i 1 minutt til de blir varme og myke.
Stek kyllingfileten i olje til den er gjennomstekt. Tilsett hvitløk og krydder, og litt vann. Tilsett paprika, jalapeno, rødløk og vårløk, og la det surre i 5 minutter. Fordel blandingen på de 4 tortillaene og rull de sammen, før du legger de i en ildfast form. Strø revet ost, salt og pepper over, og gratiner i ovnen i ca 10 minutter.
Server kylling enchiladas med tomatsalsa, rømme, og frisk koriander. Server gjerne litt nachoships ved siden av. Hold gjerne av litt av vårløken til pynt.
Vel Bekomme!
27. april 2012
Fugl, Kylling, Meksikansk, Meksikansk, Nasjonalitet