Dette er en mild men smaksrik og kjempegod kyllingsuppe med smak fra Asia. Den er laget på 15 minutter så denne er en rask, lett og sunn hverdagsuppe. Den passer for øvrig god som en forrettssuppe også.
Til to store og en liten trenger du.
- 2 kyllingfileter
- 1 ts sesamolje
- 1 liter vann + 3 ss kyllingfond
- 1 fedd presset hvitløk
- 1 liten finhakket rødløk
- 1 ss frisk ingefær i skiver
- 2 gulerøtter – revet
- 1 stor neve sukkererter – grovsnittet
- 4 stilker vårløk – finsnittet
- 2 små søtpaprika i biter
- 1 boks kokosmelk
- 3 ss sitronsaft
- 3 ss soyasaus
- 1 neve finhakket persille
- 1 ss finhakket koriander
- naanbrød som tilbehør
Kutt kyllingfiletene i passende biter og stek i varm panne i sesamolje. Legg til side.
Fres rødløk og hvitløk sammen med fond og litt av vannet i en kasserolle. Tilsett resten av vannet, ingefær, gulerøtter, sukkererter, vårløk og paprika. Tilsett kokosmelk, sitronsaft, soyasaus, persille og koriander. Gi suppen et oppkok og legg oppi kyllingbitene. Smak til med evt mer soyasaus og sitronsaft.
Server deilig mild kyllingsuppe med varme naanbrød og en frisk persille eller koriander på toppen. Hold gjerne av litt av grønnsakene før du legger de i suppen som du kan pynte suppen med.
Vel Bekomme!
9. oktober 2012 at 13:13
Tusen takk for at du har lagt ut denne oppskriften! Hadde lyst på kyllingsuppe med kokosmelk, men hadde ingen konkret oppskrift før jeg fant din gjennom et google-søk.
Kjempegod suppe som er enkelt og rask og lage og smaker godt! Perfekt for dager der en vil ha en god, varm middag men ikke har så mye tid!
-Siri
9. oktober 2012 at 14:35
Hei Siri:) Takk for hyggelig tilbakemelding. Alltid hyggelig å få slike meldinger.
Hilsen Mariann