Dette er en skikkelig god karrigrute med kylling som jeg anbefaler til de som liker asiatisk mat. Den er rask å lage og er en spennende variant på hverdagsmaten.
Til to store og en liten trenger du:
- 350 g kyllingfilet i biter
- 1/2 chilli
- 1 hvitløksfedd
- 3 stenger vårløk
- 1 neve sukkererter
- 1/2 gul paprika
- 1 terning frisk ingefær
- 1 ts knust spisskummen
- 3 kaffirlime blader
- 1 stor neve frisk koriander
- 1 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 200 g kokosmelk
- ris til servering
Putt ingefær, chilli og hvitløk i en foodprosessor sammen med spisskummen og kaffirlime bladene. Tilsett soyasaus og fiskesaus og kjør til en karripasta. Tilsett litt av kokosmelken hvis nødvendig. Ha pastaen i en varm stekepanne med litt olje. Fres i et par minutter og tilsett resten av kokosmelken og kok opp. Legg i kyllingbitene og la det småkoke til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett vårløk, sukkererter og paprika i biter. Rør inn koriander før servering.
Server grønn kyllingkarri med ris og frisk koriander.
Vel Bekomme!
21. mai 2012
Fugl, Kylling, Nasjonalitet