Tikka Masala er en av de mest kjente indiske rettene vi kjenner til og får kjøpt i både poseform og med masalasausen på glass, men den er også ganske enkel å lage fra bunnen. Det finnes ingen «fasit» på tikke masala, men en del av ingrediensene må til for å få den karakteristiske smaken, som blant annet nellik, ingefær og koriander. Andre ingredienser som hører til i denne retten er naturell yogurt, cashewnøtter, hvitløk og hakkede tomater. Dette er en sunn og smakfull middag som anbefales til de som liker indisk mat.
til 2 store og en liten trenger du:
- 2 kyllingfileter i biter
- jasminris
- naanbrød
- yogurt naturell
- frisk sitronmelisse til pynt
Marinade:
- 1/2 dl naturell yogurt
- 2 fedd pressede hvitløk
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts revet fersk ingefær
- 2 ts garam masala
- 1,5 ts rødt chillipulver
Masala:
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2 rødløk i biter
- 2 ts gurkemeie
- 1 dl rømme
- 1 neve cashew
- 2 ts sitronsaft
- 1 ts koriander
- 1 ts nellik
- 1/2 ts ingefær
- 1 ts garam masala
Bland ingrediensene til marinaden og vend inn i kyllingbitene. La gjerne kyllingen ligge i marinaden over natten i kjøleskapet, men vis du ikke har tid til dette bør du la de ligge i minst en time.
Kok opp ris etter anvisning på pakken og skru på ovnen til naanbrødene.
Stek kyllingbitene i en stekepanne sammen med marinaden til de er gjennomstekt. Tilsett krydderet som skal være i masalaen og vend godt inn før du tilsetter de øverige ingrediensene i masalaen. la den stå og småputre noen minutter.
Server Kylling Tikka Masala med ris, naanbrød og yogurt naturell. Pynt med en stilk sitronmelisse på toppen.
Vel Bekomme!
Tilbaketråkk: Krydder i India