Pizza Pepperoni er en klassiker i den vestlige «pizza-verdenen», og mange tror at den pepperonipizzaen vi kjenner til opprinnelig kommer fra Italia. Men hvis du ber om en pizza pepperoni i Italia får du nok servert en pizza med paprika i steden. Pizza Pepperoni er en amerikanisert pizza som har en italiensk klang over seg, og gjør at mange ser på denne som italiensk. Så hvis man har lyst på en pepperonipizza, slik vi kjenner den, i Italia, bør man be om en pizza med salami eller bestille de som heter pizza alla diavola, som er veldig lik pepperonipizzaen.
Denne ble laget til Lars-Eriks pokerkveld med gutta, sammen med den ekte italienske varianter Pizza alla Diavola som kommer på bloggen i løpet av uken. I tillegg fikk de servert Pizza Paparazzi, og alle tre pizzavariantene falt i smak hos både pokergjengen og oss to jentene som hadde pysjparty på soverommet med godteri og Sauen Shaun:)
Til en stor pizza trenger du:
Bunn:
-
25 g gjær
- 1,25 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
- 3-4 dl hvetemel
- en klype salt
Fyll:
- ca. 200 g pizzasaus (hvis du vil lage selv kan du bruke denne)
- ca. 150 g revet mozzarellaost
- 50 g pepperoni i skiver
- sjampinjong i skiver
- revet parmesan smaker godt til
Lag pizzabunnen ved å blande alt det tørre og tilsette vesken. Elt sammen til en myk og smidig deig og la den hvile i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut på kjøkkenbenken og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
Sett ovnen på 275 °C. Fordel pizzasausen jevnt over bunnen nesten helt ut til kanten. Strø over mozzarellaost og legg på papperoni og sjampinjong. Strø litt parmesan over hvis du vil. Stek pizzaen i ovnen i 7-9 minutter.
Server nystekt pizza pepperoni og kos deg!
Vel Bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] er den ekte italienske versjonen av Pizza Pepperoni som er mer utbredt i den vestlige verden, og spesielt da i amerika. Denne pizzaen bruker en krydret […]