Hvis du vil ha en litt sunnere variant av pannekaken er dette er godt og enkelt alternativ.
Til ca 7 pannekaker trenger du:
- 3 egg
- 5,5 dl melk
- ca. 3 dl hvetemel
Fyll til 2 pannekaker:
- 1 ss smør
- litt rapsolje eller annen god stekeolje
- 2 gulerøtter i biter
- 1 dl vann
- 2 store never brokkoli
- 1 liten rødløk i biter
- 2-3 ss fetaost
Bland sammen egg og melk og visp inn litt og litt hvetemel til passe konsistens. La røren hvile i ca. 20 minutter så boblene forsvinner. Den tykner litt når den står så det kan være du må justere med mer melk. Stek pannekaker i varm panne og legg de et sted hvor de holder seg varme. Jeg pleier å bruke to store middagstallerkener hvor den øverste er snudd på hodet ned mot den andre og pannekakene ligger i mellom.
Varm olje og smør i en panne og fres gulerotbitene i ca 5 minutter. Tilsett vann og brokkoli og la småputre litt før du legger oppi løkbitene.
Legg fyllet i to av pannekakene sammen med litt fetaost. Server sammen med for eksempel tomatsuppe.
Vel Bekomme!
18. januar 2012
Egg og ost, Frokost og lunsj