Hvis du vil ha en enkel hverdagsmiddag hvor du får brukt litt forskjellige rester kan pai være et godt alternativ. Både paibunn og fyllbasen er enkelt og raskt å lage selv, så kan du velge de ingrediensene du selv vil. Dette er oppskriften på en god og enkel kyllingpai som i alle fallt godt i smak hos både store og små hos oss.
Til en stor pai trenger du:
Paibunn:
- 100 g smør
- 200 g hvetemel
- 7 ss vann
Fyllbase:
- 3 egg
- 3 dl creme fraishe
- 1 dl melk
Fyll:
- 250 g ferdiggrillet kyllingkjøtt
- 1 stilk brokkoli i buketter
- 75 g fetaost i terninger
- 2 ss soltørkede tomater
- litt revet hvitost
- 5 små tomater i skiver
- salt og pepper
Tilbehør:
- Godt brød som for eks. Parmesanbrød
- parmesan
- balsamico og en god olivenolje
Sett ovnen på 225 °C. Lag paibunn ved å kna ingrediensene godt sammen til en hard og fast deig. Kjevle den ut ved hjelp av litt mel og trykk den ut i en paiform. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du forsteker bunnen i ca. 12 minutter.
Ta ut formen og legg i brokkolibuketter, kyllingkjøtt i biter, fetaost og soltørkede tomater. Bland sammen ingrediensne i fyllbasen og hell over paien. Strø litt revet ost over og legg skver av tomater på toppen. Gratiner i ovnen i ca 20 minutter eller til massen har stivnet.
Server kyllingpai med nyrevet parmesan, godt brød, balsamico og en god olivenolje.
Vel Bekomme!
16. januar 2012 at 16:46
Mmm denne må prøves ut…så utrolig god ut:)
Ha en fin uke
Ann-Charlotte
17. januar 2012 at 17:28
Hei AlottesVerden:) Takk for det, håper den faller i smak:) Ha en fin uke du også. Hilsen Mariann.
4. oktober 2012 at 16:32
Mariann, så flott oppskrift! Jeg lager den akkurat nå, imponerer foreldrene mine litt da 🙂
5. oktober 2012 at 09:27
Hei Birgitte,
Takk for det. Alltid fint med slike tilbakemeldinger. Håper paien falt i smak:)
Hilsen Mariann