Lakselasagne med Basilikumpesto og Fetaost – rask og enkel!

Dette er en rask og veldig god lasagne med laks og mye annet godt som tomater, pinjekjerner, fetaost, basilikum, sitronmelisse, parmesan og god olivenolje. Lasagne trenger ikke være bakt i ovnen som mange kanskje tror, man kan godt bare koke lasagneplatene i vann ,som man gjør med annen pasta, og legge det fyllet du selv ønsker mellom platene på et fat som jeg har gjort her. Denne retten er laget på 20 minutter og er en smaksbombe for deg som liker fisk og middelhavssmaker.

Til to store og en liten trenger du:

Et utvalg av ingrediensene

  • 400 g laksefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 5-6 store lasagneplater
  • 6 plommetomater i tynne skiver
  • 1/2 gul paprika i små biter
  • 1 stilk brokkoli i små buketter
  • salt og pepper
  • 1 ss fiskekrydder
  • noen friske basilikumblader
  • 4 ss basilikumpesto
  • 75 g fetaost i terninger
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • frisk sitronmelisse
  • balsamico
  • parmesan
  • godt brød som f. eks Parmesanbrød med tomat og basilikum

Kok opp en stor kjele med vann med litt salt i. Varm olivenolje i en stekepanne og stek laksefiletene til de er gjennomstekte. Bruk stekespaden og del laksen opp i mindre biter. Tilsett basilikumpesto, salt, pepper, fiskekrydder og brokkolibukettene. Når vannet koker legger du i lasagneplatene og koker de i ca 5-7 minutter. Tilsett tomatskiver og paprikabiter i laksen og bland raskt sammen. Rist pinjekjerner i en liten stekepanne.

Legg en lasagneplate på et fat. Du kan dele lasagneplatene i to eller bare legge fyll på ene delen og brette den andre delen over. Legg fyll og pastaplater lagvis, og legg fetaost og basilikumblader lagvis sammen med fyllet. Avslutt med fyll, et dryss ristede pinjekjerner, og en kvast sitronmelisse. Pynt med balsamico, basilikumpesto og olivenolje på fatet og server med et godt brød til.

Vel Bekomme!

En tanke om “Lakselasagne med Basilikumpesto og Fetaost – rask og enkel!

  1. Tilbaketråkk: Lakselasagne med pesto og tomatsalsa « Maten vi spiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *