Hjemmelaget pitabrød er kjempeenkelt å lage selv og du kan fint fryse de så du har på lur til en rask middag. Her får du oppskriften på enkle, gode og litt sunnere pitabrød.
Til 6 pitabrød trenger du:
- 2,5 dl lunkent vann
- 25 g gjær
- en klype salt
- 2 dl sammalt hvete
- 4,5 dl hvetemel
Løs opp gjæren i det lunkne vannet og bland i de tørre ingrediensene. Elt til en smidig deig og hev i ca. 1 time. Ta deigen på en melet benkeplate og del den opp i 6 emner som du kjevler eller klemmer flate til de er ca 1 cm tykk. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i varmluftsovn på 50 °C i ca. 30 minutter. Stek dem i ovnen på 275°C i 2-3 minutter på hver side. Du snur dem altså underveis.
De skal blåse seg opp under stekingen og bli hule i midten. Ta de ut og avkjøl på rist.
Prøv disse pitabrødene til en god lunsj eller enkel middag som Kylling i Pita
Vel Bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] 3 Pitabrød […]
[…] 3-4 pitabrød […]
[…] pitabrød […]
[…] 5 pitabrød […]
[…] 4 pitabrød […]