Lakrismakroner

18. mars 2016

Kaker og Søtsaker

LakrisMakroner (8)Er du en av de som er svak for de deilige franske makronene? Da vil du like denne oppskriften! Jeg har prøvd og feilet noen ganger for å få til makroner, og det er litt sånn at man må få “følelsen” med den perfekte konsistensen på marengsen før du putter den i sprøyteposen, men med litt øvelse blir alle en mester på makroner.

Denne varianten er smakssatt med søt lakris, fordi jeg rett og slett elsker denne smaken! Men er du mer glad i den salte lakrisen er det bare å bruke det i stedenfor.

Til ca 20 makroner trenger du:

 • 60 g eggehvite (ca. 1,5 egg)
 • 55 g mandelmel (jeg bruker den fra “Knaseriet” kjøpt på Meny)
 • 100 g melis
 • 2 ss sukker
 • 1 ts lakrispulver (salt eller søtt)
 • svart konsitorfarge (jeg bruker den i pastaform)

Fyll:

 • 100 g romtemperert smør
 • 1/2 dl melis
 • 2 ts lakrispulver (salt eller søtt)
 • 1 eggeplomme
 • 1 ts lakrissirup (salt eller søt)
 1. Sikt mandelmelet, lakrispulveret og melisen i en beholder.
 2. Pisk eggehviten med elektrisk visp til den begynner å skumme (bruk en ren og tørr bolle). Tilsett litt sukker av gangen mens du visper, fortsett å visp til marengsen er fast og blank. Vend forsiktig inn mandelmel og melis, lakrispulver og konditorfarge ved hjelp av en slikepott.
 3. Rør til røren renner av slikkepotten når du løfter litt av røren over bollen. (det er her øvelse gjør mester for å finne riktig konsistens)
 4. Spray litt matolje på et helt flatt stekebrett og legg på et ark bakepapir. (Hvis du bruker silikonmatte for makroner skal du ikke bruke matfett her)
 5. LakrisMakroner (3)Fyll en engangssprøytepose med røren (bruk helst en rund tupp på sprøyteposen). Sprøyt små rundinger ca like store med en 20-kroning. Ha litt mellomrom mellom siden de flyter litt utover. Dunk brettet forsiktig på et kjøkkenhåndkle med undersiden for å få ut evt luftbobler i røren.
 6. La platen stå i romtemperatur i 1 time (dette danner det glatt, blanke skallet på hver side av makronene)
 7. Sett ovnen på 150 grader. Stek makronene i 12-14 minutter. Følg med på slutten. Ta de ut og la de avkjøle helt på stekeplaten.
 8. Pisk smøret til fyllet og tilsett de øvrige ingrediensene mens du visper de inn.
 9. Legg smørkremen i en engangssprøytepose og sprøyt på en av makronene. Legg en annen makron på den andre siden slik at det former en hel makron.
 10. Oppbevares i en tett beholder i kjøleskap i opp til 5 dager. De kan også fryses i en tett beholder.

God Baking!

, ,

2 Responses to “Lakrismakroner”

 1. Fredrikke Kjosavik Says:

  Hei!
  Utrolig kul oppskrift, skal prøve meg nå i helga etter å ha handla inn ingredienser i dag.
  Lurer på – går det an å fryse de med fyllet også, eller må eg ta på fyllet før servering?

  Reply

  • Mariann Says:

   Hei Fredrikke,
   Beklager utrolig sent svar! Har vært ganske uaktiv med bloggingen siden nr 3 kom til verden. Jeg anbefaler å fryse makronene uten fyll, og fylle de før servering.
   Hilsen Mariann

   Reply

Leave a Reply