PåskeMakroner med Lemon Curd og Sjokoladekrem

8. april 2014

Kaker og Søtsaker

Makroner med Lemon Curd og Sjokoladekrem Hva med å lage noen lekre små makroner til påskekosen? jeg har prøvd og feilet litt før jeg endelig klarte å få til makronene og har skjønt at både konsistens på røren, tolmodighet, temperatur og teknikk har mye å si, – men det betyr ikke at du ikke klarer det. Nedenfor har jeg forsøkt å lage en enkel oversikt over hvordan du skal lage dine egne lekre makroner.

Til ca 50 makroner trenger du:

Røre:

 • 140 g mandelmel
 • 180 g melis
 • 4 eggehviter (viktig at det ikke er noe av plommen i disse)
 • 65 g sukker
 • 1/2 ts salt
 • gult fargepulver

Fyll:

 • Lemon Curd
 • 125 g sjokolade
 • 3/4 dl vann
 • 2 ss sukker
 • 75 g smør

1. Begynn med å sikte melisen og mandelmelet.

SONY DSC2. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Start først på lav hastighet med bare eggehvitene til de skummer, tilsett så litt og litt av sukkeret mens du skrur opp hastigheten litt. Pisk til du har en blank og stiv marengs. Du skal kunne holde bollen opp-ned. Jeg gjorde dette med en elektrisk håndvisp så kjøkkenmaskin er ikke nødvendig.

SONY DSC3. Vend marengsen inn i blandingen av mandelmel og melis med en slikkepott. Vær forsiktig når du vender inn marengsen. Først vil du få en tykk blanding hvor røren bare detter ned i bollen når du løfter den opp på slikkepotten. Tilsett fargepulver til ønsket farge. Rør til du har en røre som renner sammenhengende ned i bollen, men ikke mer.

4. Klargjør et stekebrett med bakepapir. fest bakepapiret med smør på undersiden slik at det holder seg helt flatt. Alternativt bruk en makronmatte.

5. Putt røren i en sprøytepose med rund tut.

6. Trykk ut like store runde derter av røren med jevne mellomrom på bakepapiret. De skal være litt større enn en 20-kroning.

7. Når du har fordelt røren dunker du brettet et par ganger i kjøkkenbenken (legg et håndkle under så det ikke bråker så mye). Nå kommer luftbobler i røren til overflaten. Hvis du ser noen store kan du stikke hull på de.

8. La makronene hvile i ca 1 time til de har fått en “skorpe”. Det er dette som gjør at de løfter seg og danne den klassiske makronformen med en slags såle under seg.

9. Stek makronene på 150 grader midt i ovnen. Sett et stekebrett under det brettet du har makroner på inni ovnen for å unngå at de sprekker.

10. ta de ut og la de avkjøle til de blir helt kalde før du tar de av bakepapiret.

11. Sjokoladekrem: Varm vann, sukker og smør til sukker og smør er smeltet. Ta av platen og tilsett biter av sjokolade. Rør til du har en jevn blanding.

12. Sitronkrem: Følg instruksene i linken.

13. Ha begge fyllene over i hver sin sprøytepose og fyll makronene.

Makroner med Lemon Curd og Sjokoladekrem14. Oppbevar makronene i kjøleskap et par dager for optimal smak. Evt frys de og tin de opp etterhvert som du skal spise de:)

God Baking!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply