Sitronkrem, eller lemon curd som det kanskje er mer kjent som, er kjempegodt som kakefyll eller for eksempel som syrlig pålegg på grove scones. Lag denne nå så har du et lekkert tilbehør/kakefyll til alle søtbakst og maikaker som kommer fremover:) Det er veldig enkelt å lage sitronkrem og den holder seg lenge i kjøleskap.
Til i glass (ca 3 dl) Sitronkrem trenger du:
- 2 store sitroner, gjerne økologiske
- 2 egg
- 200 g sukker
- 100 g smør i terninger
Hvis sitronene ikke er økologiske bør du vaske de ekstra godt før du rasper skallet i en kjele. Del de i to og skvis ut all saften i samme kasserolle. Bland skall og saft sammen med egg og sukker og la det småputre på svak varme i ca 15 minutter mens du rører. Alt sukkeret skal være oppløst og massen skal ha tykknet litt. Ta kjelen av platen og visp inn smørterningene litt av gangen til alt smøret har smeltet. hell blandingen på et rent og tørt glass og avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.
God sylting!
(Publisert første gang 07.05.2013)
9. april 2016
Frukt og bær