Grillet Makrell med Agurksalat og Pepperrotrømme

23. juli 2016

Fisk og Skalldyr

Grillet Makrell med Agurksalat og PepperrotrømmeSommeren er her og da hører grillet makrell med på menyen. Denne retten er enkel og tar ikke mye tid, og i tillegg smaker den veldig godt.

Til 2 personer trenger du:

  • 2 makreller (be fiskedisken rense dem for deg så er det klart for at du bare kan fylle den og legge den på grillen)
  • 1 bunt fersk dill
  • 1 sitron i skiver
  • salt og pepper
  • olivenolje

Tilbehør:

  • 10-12  små amandinepoteter
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eddik
  • 1/2 agurk i terninger
  • 3 ss frisk dill
  • 1 ss pepperrot (bare bruk den på tube, det en enklest)
  • 6 ss rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Tørk godt ut av makrellen og fyll den med dill (hold av litt av potten til agurksalaten) og sitronskiver. Makrellen gnis godt inn med olje på utsiden og grilles på høy varme på begge sider i ca 2-3 minutter til de har fått en fin grillskorpe. Grill den videre på indirekte varme i 10-12 minutter.

Lag 1-2-3 lake ved å koke opp sukker, vann og eddik og avkjøl laken i kjøleskap. Legg agurkterningene oppi når laken er kald. Rett før servering heller du av laken og vender inn frisk dill.

Potetene forkokes i 5 minutter før du heller av vannet og damper av. Vend de inn i olje, salt og pepper før du griller de videre i 10-15 minutter. Dette gjør du samtidig med grilling av makrellen.

Pepperrotrømmen lager du enkelt ved å blande sammen ingrediensene og smake til med salt og pepper.

Server grillet makrell med poteter, agurksalat og pepperrotrømme.

Vel bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply