Mandelbakt Laks med Dillpoteter, Agurksalat og Rømme

Dette er en ganske tradisjonell middag med en liten vri. Toppingen med mandler og saftige dillpoteter gir retten et lite løft og en spennende smak. Ovnsbakt laks smaker alltid godt og agurksalaten og rømmen er enkelt og raskt tilbehør, så denne kan du like godt lage til hverdags som i helgen.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g fersk laksefilet, benfri
  • 1/2 sitron
  • 1 stor neve grovhakkede mandler
  • salt og pepper
  • rømme

Dillpoteter:

  • 12 små nypoteter
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • frisk dill

Agurksalat:

  • 2/3 slangeagurk
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 dl eddik
  • 1 dl sukker

Potetene lager du ved å koke de til de begynner å bli møre, helle av vannet og legge de i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper og bak de i ovnen sammen med fisken til servering (du kan også legge de rett i ovnen uten forkoking, men da tar det lengre tid). Vend inn frisk dill rett før servering.

Laksen legger du med skinnsiden ned i en ildfast form, kverner over salt og pepper og skviser sitronsaft over. Dryss over hakkede mandler. Sett inn et steketermometer og bak i ovnen på 75 grader til kjernetemperaturen er ca. 60 grader.

Mens du venter lager du agurksalaten. Skjær tynne skiver med agurk på en mandolin, ostehøvel eller med en kniv. Bland sammen 1-2-3 laken av vann, eddik og sukker og rør ut sukkeret. legg agurkskivene i laken til servering.

Server mandelbakt laks med dillpoteter, agurksalat og rømme. Pynt gjerne med sitronskiver og frisk dill.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply