Kulinariske opplevelser på Hurtigruten – del 2

29. april 2013

Diverse

Her kommer resten av innlegget fra Hurtigruten. Nedenfor er et utvalg av de rettene vi fikk servert og en beskrivelse av den verste og beste matopplevelsen på turen.

Marinerte bær med mascarponekrem – min favorittdessert på turen!

God, men mektig!

Svinefilet med Grønnsaksfrikassè og Salviesjy – Veldig godt!

Vikinglaks med primører- nydelig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saltbakt laks med agurksalat, beurre blanc og mandelpotet – FANTASTISK GODE SMAKER & KVALITET!

Havets festbord

Beste måltid: For meg var det hovedretten Saltbakt laks med agurksalat, beurre blanc og mandelpotet som jeg husker aller best som den beste matopplevelsen. Selv ikke et glass med alkoholfri hvitvin klarte å dra denne retten ned. Jeg elsker jo laks, og denne var nydeligsatt sammen med gode smaker i retten for øvrig. I tillegg vil jeg nevne middagen hvor vi hadde “havets festbord”. Dette var alt vi kunne tenke oss av havets delikatesser servert i form av buffèt. Det var riktignok et salig pensjonistkaos ved måltidets begynnelse, men vi som bare hadde tre sultne barn og ellers ingen grå hår på hodet gikk det fint å vente til de gamle hadde fått forsynt seg. Kvalitet og smaker var kjempebra!

 Verste måltid: Tross det fine været og den geografiske lokasjonen var det faktisk vaflene på Nordkapp som skuffet mest. Jeg var forberedt på å betale en god del ekstra for en skarve vaffel så langt ute i ødemarken, men da forventer jeg at den skal smake godt også – det gjorde ikke denne! Flymaten på vei hjem var faktisk bedre… Ingen av delene var for øvrig verdt å fotografere;)

 

 

Nordkapp i finværet!

Alt i alt må jeg konkludere med en fantastisk reise, med fantastisk mat og staselig selskap. Om det var utsikten til vårt lands flotte kystnatur som var avgjørende eller selve maten skal jeg ikke gå nærmere inn på, men jeg må tilføye at maten smakte godt med lukkede øyne også. Og jeg vil for all del ikke ta æren fra de flinke kokkene. Jeg tipper derfor at maten smakte veldig godt uansett, mens utsikten fikk den til å smake fortreffelig:)

No comments yet.

Leave a Reply