Rabarbraen er her og det er på tide å foredle denne fantastiske og anvendelige råvaren. Her får du oppskriften på en enkel og kjempegod rabarbrasuppe som egner seg godt som en frisk og god dessert nå på sommeren. det tar deg ikke mer enn 15 minutter å lage suppen, så kan den stå kjølig til du skal servere den. Her er den servert med vaniljekesam, men du trenger ikke å ha noe til, den er god som den er. Vaniljeis er også et godt alternativ om du vil heller bruke det:)
Til 4 personer trenger du:
- 150 g rabarbra
- 6 dl vann
- 120 g sukker
- 1/2 ss potetmel
- vaniljekesam eller vaniljeis til servering
- mynte til pynt
Vask og kutt rabarbraen i små biter og ha den i en kjele sammen med vann og sukker. Kok blandingen i ca 10 minutter. Skum av om nødvendig. Bland sammen potetmel med et par spiseskjeer kalt vann og ha i suppen. Gi det et raskt oppkok før du siler suppen. Sil den gjerne rett i en mugge eller et litermål som på bildet – da er det letvint å ta helle fra når du skal servere. Sett den rosa fine suppen i kjøleskap til avkjøling.
Server kald rabarbrasuppe med vaniljekesam, vaniljeis eller naturell. Pynt med en kvast mynte.
Vel Bekomme!
9. juni 2013
Dessert, Frukt og bær