Denne rabarbrasirupen er en av mine desiderte sommerfavoritter så langt i 2012! Denne sirupen er fantastisk god til for eksempel vaniljeis, den kan fint lagres i kjøleskapet og den får en fin og delikat farge. Den er i tillegg relativt rask å lage.
Til ca 1 dl sirup trenger du:
- 300 g rabarbra i biter
- 100 g sukker
- 3 ss lønnesirup
- saften fra 1/2 lime
- 1/2 dl vann (ca.)
Kok opp rabarbra, sukker, sirup og limesaft. Rør godt og la det småkoke i ca 30 minutter. Tilsett vann og sil blandingen. Hell på en ren liten flaske, avkjøl og sett i kjøleskap.
Server Rabarbrasirup til en god vaniljeis med et dryss salte peanøtter på toppen!
Vel Bekomme!
12. juni 2012 at 22:23
Kan den fryses? Høres så godt ut ^^
Please svar på mail så jeg ser svaret fortere =D
14. juni 2012 at 21:13
hei M a. Jeg har ikke prøvd det, men jeg er så å si helt sikker på at det går fint. Bare beregn god tid på tiningen og rør godt etter at det er tint.
Mvh,
Mariann
14. juni 2012 at 21:16
Hei igjen M a: Hvis jeg skal svare deg på mail må jeg vite mailadressen din:) Håper du får glede av svarene likevel:)
Hilsen Mariann.