Vaniljeis med jordbærcoulis, rabarbra og balsamico

13. mai 2012

Dessert, Frukt og bær

En kombinasjon av jordbær, rabarbra og vaniljeis er aldri feil og det er ikke denne heller. Dette er så langt sommerens favorittdessert og passer godt som en søt avslutning på en sommermiddag.

Til fire personer trenger du:

  • 4 store kuler vaniljeis
  • 1 stilk rabarbra
  • 1 ts smør
  • 200 g frossne jordbær
  • 1/2 dl eplejuice
  • 1 kurv friske jordbær
  • en god balsamicosaus

Skrell rabarbraen og tvinn 4 remser av skallet rundt et steketermometer eller noe lignende som tåler varme, og legg de i ovnen på 60 °C i ca 15 minutter til de er tørre. Dette er kun til pynt og kan sløyfes.

Ta opp isen og jordbærene fra fryseren. La isen stå på kjøkkenbenken mens du tilbereder tilbehøret. Del den skrelte rabarbraen i ca 4 cm lange staver og stek de i litt smør til de er møre. Kjør de frossne bærene i en blender sammen men eplejuicen. Tilpass konsistensen på sausen med eventuelt litt mer eplejuice eller vann til den er ganske rennende. Kutt opp de friske jordbærene i passende biter. Spar 4 til pynt på iskulen.

Hell jordbærsaus i hvert fat til det dekker bunnen. Legg opp en kule vaniljeis med en isskje i midten av hvert fat. Legg oppi rabarbrastenger og friske jordbær. Pynt med friske jordbær og rabarbrakrusedullen. Hell over ønsket mengde balsamicodressing som garnityr. Bruk gjerne en litt tyktflytende som er fin å dekorere med.

Vel bekomme!

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. En hyllest til Rabarbraen! | MariannMat - 17. juni 2012

    […] 7. Vaniljeis med jordbærcoulis, rabarbra og balsamico […]

Leave a Reply