Blåbærparfait med vaniljeis, jordbær og havrecrumble

29. juli 2011

Dessert, Kaker og Søtsaker

En farlig fristende sommerdessert med smak av nyplukket blåbær, jordbær og vaniljeis, toppet med havrecrumble. Denne ble servert på verandaen en varm sommerdag og det smakte kjempegodt.

Til to porsjoner trenger du:

  • 4 store kuler vaniljeis
  • 100g jordbær + 1/2 dl eplejuice
  • 100g blåbær + 1/2 dl eplejuice
  • 1 liten neve havregryn
  • 2 ts smør
  • 2 mariekjeks
  • noen friske blåbær til pynt

Bruk en blender og mos jordbærene og blåbærene med juicen hver for seg slik at du får en blåbærsaus og en jordbærsaus. bland smør, havregryn og smuldrede mariekjeks til du får en sprø og seig masse. Rør vaniljeisen til du får en softislignende konsistens.

Legg softis, blåbærsaus og jordbærsaus lagvis i et serveringsglass. Bryk en skje og rør et par ganger til du får et fint mønster. Topp med havrecrumble og friske blåbær.

God Sommer!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply