Vaniljeis med varm coulis og markbærstrå

18. juli 2011

Dessert

En helg på Hvasser i sommer viste jeg Mali at man kunne tre bær på strå, noe hun synes var både morsomt og godt. Her kom inspirasjonen til å lage en dessert med bær på strå som pynt. Bær på strå får frem gamle minner hos de fleste av oss, og nostalgien tok med videre til minner om gammeldags vaniljeis med jordbær på. Derfor ble denne desserten beståene av noe så tradisjonelt som en god vaniljeis og en varm markbærsaus. Samme kveld hadde vi invitert mine svigerforeldre på middag som da ble dessertens forsøkskaniner, og etter tilbakemeldingen å dømme, ble desserten vellykket.

Noe av kosen ved denne desserten, i alle fall for kokken, er å plukke bærene tidligere på dagen. Da blir det litt mer spesielt både for gjestene og for kokken selv å spise desserten, men om man ikke har tilgang på sesongens bær kan selvfølgelig kjøpe de på butikken. Til denne desserten brukte jeg like deler rips, blåbær, markjordbær, bringebær og solbær, men man kan bruke de bærene man vil.

Til fire personer trenger du:

  • 8 små kuler vaniljeis
  • 4 store håndfuller markbær
  • 4 strå med bær
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker

  Tre bærene på strå på forhånd så slipper du å bruke tid på det når du skal lage desserten.

Lag sukkerlake ved å varme opp vann og sukker til sukkeret har smeltet. Lag coulisen ved å legge oppi bærene og gi dem et lite oppkok. Miks eller mos bærene til en puré og tilsett resten av bærene.

Server to kuler vaniljeis med coulis og bær på strå. Pass på at coulisen ikke er rykende varm, for da kan isen smelte veldig fort.

Vel bekomme!

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sitronmarinert Isgalt, på en seng av asparges og søtpotetmos, spekeskinke, vårløk og tomataioli | MariannMat - 18. juli 2011

  […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Vaniljeis med varm coulis og markbærstrå […]

Leave a Reply