Rabarbra- og Jordbærsyltetøy

25. mai 2012

Frukt og bær, Nasjonalitet

Kombinasjonen av rabarbra og jordbær er helt fantastisk! Syrlige rabarbra og søte jordbær skaper en spennende smak og egner seg godt sammen både i desserter, kaker og syltetøy. Her har jeg laget årets porsjon av rabarbra- og jordbærsyltetøy og det første glasset er allerede snart tomt. Jeg har derfor allerede fått indikasjoner på at en ny porsjon syltetøy av denne sorten blir bestilt når rabarbrabusken er klar for innhøsting nr to om et par uker, for her går dette syltetøyet ned på høykant hos oss alle tre:)

Til ca 6 små glass trenger du:

 • 1 kg rabarbra
 • 800 g jordbær
 • 400 g sukker
 • saften og skallet fra 1/2 sitron
 • evt. litt Certo syltepulver hvis du vil ha litt tykkere syltetøy

 

Vask og rens rabarbra og jordbær godt. Kutt rabarbraen i passe store biter og legg sammen med jordbær i en stor kasserolle. Tilsett sukker og sitronsaft og skall og varm opp på middels varme mens du rører rundt. Når blandingen har blitt litt våtere skrur du opp vrmen og koker blandingen i ca 30 minutter. Fjern skum etterhvert som det kommer til overflaten. Rør av og til.

Når syltetøyet er ferdig kokt tar du kasserollen av platen og bruker en stavmikser til alle klumpene er borte (dette er ikke nødvendig for et godt resultat, men jeg liker best syltetøyet uten klumper, og gjør det på denne måten).

Rør inn ca 1/2 pakke Certo syltepulver hvis du synes syltetøyet er for rennende. Dette varierer ettersom hvor mye vann som er i rabarbraen og bærene. Jeg valgte å tilsette 1/2 pakke certo til denne mengden og resultatet ble veldig bra.

Hell syltetøyet på rene sylteglass, sett på lokk og avkjøl før du setter de i kjøleskapet.

Kos deg med deilig hjemmelaget rabarbra- og jordbærsyltetøy i hele sommer.

Tips! Knyt en sløyfe rundt og gi som en festlig vertinnegave eller sommergave til noen du er glad i:)

, , , , ,

5 Responses to “Rabarbra- og Jordbærsyltetøy”

 1. M a Says:

  Mange spørsmål fra meg =P Ehh, hvor lenge kan et glass stå? Og må det stå i kjøleskap når det ikke er “åpna” ? =)

  Reply

  • MariannMat Says:

   Hei M a:) Spørsmål er bare hyggelig;)
   Jeg pleier å lagre syltetøyet i kjøleskapet, men hvis du har en kjølig matbod er det også greit. Du kan også fryse syltetøyet men da må du bruke certo frysepulver i stede for syltepulver. Jeg har også laget syltetøy uten konserveringsmiddel, men ved bruk av rabarbra blir ofte syltetøyet litt rennende og da lønner det seg å bruke litt certo for å få det tykkere. Angående tid har jeg sjekden hatt syltetøy lengre enn 6 mnd siden det har blitt spist opp, men det tåler fint å stå i kjøleskapet ett år.

   Mvh,
   Mariann

   Reply

 2. Lena Says:

  Hei

  Har prøvd oppskriften din og den var god. Jeg linket til den i bloggen og regner med det er ok? Nå skal jeg se hvilke andre spennende oppskrifter du har her 🙂

  Mvh
  Lena

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. En hyllest til Rabarbraen! | MariannMat - 17. juni 2012

  […] 1. Syltetøy med rabarbra og jordbær […]

Leave a Reply