Enklere pai enn dette skal du lete lenge etter. Ved å lage smuldrepai i stede for vanlig pai slipper du forsteking av bunn, og du kan variere fyllet i det uendelige. Her har jeg laget årets utgave av rabarbrapaien fra buskene på Hvasser. Det er en fryd hvert år når vi kommer ned dit og kan gå rett ut i hagen og plukke rabarbra!
Til en middels stor pai trenger du:
- 75 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 100 g smør, romtemperert
- 10 stilker rabarbra
- 4 ss sukker
- 3 ss potetmel
- limeskall fra 1 lime
- vaniljesaus eller is til servering (kan sløyfes)
Bland sammen 2 ss sukker, smør og mel til en jevn deig. Legg den i plast i kjøleskap i minst en halvtime.
Vask og kutt rabarbra i små biter og vend i sukker og potetmel i en skål.
Sett ovnen på 200 grader. Hell rabarbrablandingen i en paiform. Smuldre paideig over og stek i ca 15 minutter eller til paideigen er sprø og gyllen.
Rasp limeskall over før servering og server gjerne med is eller vaniljesaus.
Vel Bekomme!