Enklere pai enn dette skal du lete lenge etter. Ved å lage smuldrepai i stede for vanlig pai slipper du forsteking av bunn, og du kan variere fyllet i det uendelige. Her har jeg laget årets utgave av rabarbrapaien fra buskene på Hvasser. Det er en fryd hvert år når vi kommer ned dit og kan gå rett ut i hagen og plukke rabarbra!
Til en middels stor pai trenger du:
- 75 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 100 g smør, romtemperert
- 10 stilker rabarbra
- 4 ss sukker
- 3 ss potetmel
- limeskall fra 1 lime
- vaniljesaus eller is til servering (kan sløyfes)
Bland sammen 2 ss sukker, smør og mel til en jevn deig. Legg den i plast i kjøleskap i minst en halvtime.
Vask og kutt rabarbra i små biter og vend i sukker og potetmel i en skål.
Sett ovnen på 200 grader. Hell rabarbrablandingen i en paiform. Smuldre paideig over og stek i ca 15 minutter eller til paideigen er sprø og gyllen.
Rasp limeskall over før servering og server gjerne med is eller vaniljesaus.
Vel Bekomme!
4. august 2013
Dessert, Frukt og bær, Kaker og Søtsaker