Dette er desserten jentene fikk servert på St.Hansaften. Oppskriften er hentet fra Appetitt 1/2011 og jeg har også prøvd å etterligne presentasjonen. Denne tar en del tid å forberede og det krever planlegging dagen i forveien siden retten inneholder rabarbrais og sjokoladeis. Men belønningen er absolutt verdt innsatsen.
Til 6 porsjoner trenger du:
Hvit sjokoladeis:
- 2 eggeplommer
- 12 g sukker
- 5 g vann
- 125 g hvit sjokolade
- 60 g fløte
- 1/2 vaniljestang
- 1 gelatinplate
- 1,8 dl fløte
Bløtlegg gelatinen og pisk opp eggeplommene. Kok sukker og vann så sukkeret løser seg opp. Pisk sukkerlaken godt inn i eggeplommene til det er kaldt. Kok opp 60 g fløte med vaniljestangen og løs opp gelatinen i fløten. Ta ut vaniljestangen og hell fløteblandingen over hakket hvit sjokolade til du får en ganache (en glasuraktig konsistens). Pisk opp resten av fløten til krem.
Bland sammen eggeplommeblandingen og sjokoladeblandingen, og rør til slutt inn kremen. Frys dette ned i en egnet form. Jeg brukte en liten brødform på 5 x 15 cm dekket med bakepapir. Ved servering løfter du isen med bakepapiret og skjærer ut fine serveringsstykker.
Rabarbrachips:
- 1/2 rabarbra
- litt melis
Skrell rabarbraen med en potetskreller slik at du får tynne fine strimler med skall. Del disse i ca 8 cm lange strimler, vend de i melis og tørk de i ovnen på 60 °C.
Grillet rabarbra: Skrell 1 rabarbra og grill dem på begge sider til de er møre. Skjør de i små terninger når de er avkjølt.
Rabarbrais:
Rabarbrais:
- 250 g rabarbra
- 150 g sukker
- 150 g vann
- 3 nellik
- 1 gelatinplater
- 1 dl fløte
Skrell rabarbraen med en potetskreller og kok opp sukker og vann sammen med rabarbraskallet. Da får du med deg den fine fargen. Skjær den skrelte rabarbraen i 2 cm. lange biter. Rist nellik i en tørr panne og legg i rabarbrabitene og sauter (rist i pannen med jevn bevegelse uten at det blir brent). Ta ut skallet fra rabarbralaken og hell alt, bortsett fra 1/2 dl, over rabarbrabitene i pannen. Reduser laken til en syrup. Kok rabarbraen mør før du mikser med en stavmikser til en jevn konsistens. Smelt inngelatinplater og avkjøl. Når blandingen er lunken tilsetter du fløte og legger i fryseren i ca. 4 timer.
Mariekjeks crumble:
- 10 mariekjeks
- 40 g kalt smør
Smuldre mariekjeksen og bland sammen med smør i en mikser. Du skal få en tørr knudrete konsistens som du kan strø som kjekssmuler over desserten.
Ta opp sjokoladeisen fra fryseren og skjær fine serveringsbiter. Anrett på et fat som på bildet, eller slipp fantasien løs.
Vel bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] jeg invitert på 3 retters og forretten var florentinske pannekaker med tomatsaus, og desserten var hvit sjokoladeis med rabarbra og mariekjekscrumble. Tilbakemeldingen jeg fikk på menyen var at rettene fungerte veldig bra sammen og at de ble […]
[…] Dessert 1: Hvit SjokoladeIs med Rabarbra og Mariekjekscrumble […]
[…] 2. Hvit sjokoladeis med Rabarbra og Mariekjekscrumble […]