Dette er en av mine favoritter! Det er ganske enkelt å lage og alt bortsett fra fisken kan lages på forhånd hvis du skal ha gjester. For dette er definitivt en selskapsrett som egner seg like godt på sommer som vinter. Dette er gjenganger hos oss.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g torskeloin (benfri)
- salt og pepper
- olivenolje
- 1/2 sitron
Blomkål- og Sellerirotmos:
- 1 blomkålhode, delt i passe store biter
- 1/2 sellerirot, renset og delt
- matfløte
- salt og pepper
- 1 ss smør
Tilbehør:
- 4 skiver parmaskinke, delt i mindre biter
- 1 ss + 6 ss olivenolje
- 1 liten rød chilli
- 3 ss balsamico
- 2 ss basilikumpesto
- 50 g pinjekjerner, ristede
- asparges (kan sløyfes)
Start med blomkål- og sellerirotmosen. Kok blomkål og sellerirot møre. Sil av vannet og damp godt av. Bland i smør og mos med en stamper. Tilsett matfløte til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.
Mens blomkål og sellerirot koker kan du sprøsteke parmaskinken i 1 ss olivenolje. Legg skinken på kjøkkenpapir slik at oljen renner av og skinken blir sprø.
Bland 6 ss olivenolje og finkuttet rød chilli med balsamico. La det stå til servering.
Tørk godt av fisken og legg den i en oljet ildfast form. Kvern over godt med salt og pepper før du setter den i forvarmet ovn på 150 grader i ca 15-20 minutter. Den skal flake seg når du trykker på med en lett finger. Skvis over sitronsaft rett før servering.
Hvis du vil ha asparges til kan du kutte av enden, legge de i kokende vann og dra kjelen til side. La de forvelle i ca 1-2 minutter før du skyller de i iskaldt vann. Ha over olivenolje og maldonsalt.
Server torskeloin med blomkål- og sellerirotmos. Fordel vinagretten av olivenolje, chilli og balsamico over fisken. Legg på litt basilikumpesto, ristede pinjekjerner og sprø parmaskinke. Legg eventuelt litt asparges ved siden av.
Vel Bekomme!
19. september 2016 at 19:30
Dette sto på menyen i dag. Brukte frossen gourmettorsk. Det smakte kjempegodt, blir en gjenganger her i huset.
18. januar 2017 at 15:21
Tusen takk for tilbakemelding!