Baileyskonfekt med Mandelstrø

Hvis du vil ha oppskriften på raske, men eksklusive konfektbiter som er supre å servere til kaffen eller å gi i gave, bør du ta en titt her. Disse er kjempegode, spesielt for en som liker baileys. De er raske å lage og holder seg til over jul, selv om det sikkert ikke er noen fare for at det blir noen til overs;)

Til 10 kuler trenger du:

  • 125 g marsipan (bruk gjærne Odenses konfektmarsipan)
  • 3 ss baileys
  • 80 g sjokolade
  • 50 g hakkede mandler

Putt marsipan i en skål og bland inn baileys. Det er lurt å ha romtemperert marsipan. Når du har blandet baileysen godt inn smelter du sjokolade over vannbad. Du kan også smelte sjokoladen i mikroen, men da kan sjokoladen bli litt matt på farge.

Rull passe store marsipankuler i hånden og dekk dem med sjokolade. Rull dem i mandelstrø i et fat mens sjokoladen er myk og legg konfekten på et fat. Når du har gjort dette med all marsipanen avkjøler du kulene i kjøleskapet.

Tips! Når kulene har tørket helt er det lurt å legge de i en kakeboks et kjølig sted, men i kjøleskapet kan det fort bli litt for kaldt.

Tips til julegave!

25 tanker om “Baileyskonfekt med Mandelstrø

    1. mariannmat Innleggsforfatter

      Tusen takk Christine. Bra du likte dem, her er vi på andre porsjon allerede;) …14 dager før jul. Hvordan skal dette ende;? Hilsen Mariann.

      Svar
    1. mariannmat Innleggsforfatter

      Takk for tipset, Reidar! Enig i at det gir en bedre nøttesmak å riste mandler så det passer sikkert godt til konfekten også. Hilsen Mariann.

      Svar
    1. mariannmat Innleggsforfatter

      Det beste er å bruke kvalitetssjokolade som Valrhona, som du får kjøpt for eksempel på Meny, men denne gangen brukte jeg faktisk vanlig Freia Melkesjokolade, og det fungerer helt fint. Hilsen Mariann.

      Svar
  1. Tilbaketråkk: CognacTrøffler | MariannMat

  2. Tilbaketråkk: De syv (konfekt)-slagene! | MariannMat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *