Baileyskonfekt med Mandelstrø

Hvis du vil ha oppskriften på raske, men eksklusive konfektbiter som er supre å servere til kaffen eller å gi i gave, bør du ta en titt her. Disse er kjempegode, spesielt for en som liker baileys. De er raske å lage og holder seg til over jul, selv om det sikkert ikke er noen fare for at det blir noen til overs;)

Til 10 kuler trenger du:

  • 125 g marsipan (bruk gjærne Odenses konfektmarsipan)
  • 3 ss baileys
  • 80 g sjokolade
  • 50 g hakkede mandler

Putt marsipan i en skål og bland inn baileys. Det er lurt å ha romtemperert marsipan. Når du har blandet baileysen godt inn smelter du sjokolade over vannbad. Du kan også smelte sjokoladen i mikroen, men da kan sjokoladen bli litt matt på farge.

Rull passe store marsipankuler i hånden og dekk dem med sjokolade. Rull dem i mandelstrø i et fat mens sjokoladen er myk og legg konfekten på et fat. Når du har gjort dette med all marsipanen avkjøler du kulene i kjøleskapet.

Tips! Når kulene har tørket helt er det lurt å legge de i en kakeboks et kjølig sted, men i kjøleskapet kan det fort bli litt for kaldt.

Tips til julegave!

, , , , ,

25 Responses to “Baileyskonfekt med Mandelstrø”

  1. Magne D. Antonsen Says:

    Bra blogg, Mariann!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Reply

  2. eli Says:

    oi oi må prøves!!!

    Reply

  3. Caroline_GoodCupcakesGood Says:

    Flott oppskrift også så enkelt! Det er bra nå når det nærmer seg jul. Tusen takk for at du deler!

    Reply

  4. shaan Says:

    genialt

    Reply

  5. Christine Says:

    Så linken til bloggen din via VG, så da måtte jeg prøve å lage. De er jo supergode, veldig bra tips :):)

    Reply

  6. Trine Says:

    Fant denne ¨på vg 🙂 Bra med publisitet for tida gitt!!! 😀
    Så veldig godt ut da, Mariann. DU er flink!

    Reply

  7. Hege Says:

    Hei, hvilken sjokolade bruker du? De ser veldig gode ut, så disse må jeg prøve 🙂

    Reply

  8. Reidar Says:

    Røst mandlene før du knuser dem. Det gir ekstra god smak !

    Reply

  9. Lolo Says:

    Dette skal prøves i løpet av uken, men ossen sjokolade har du brukt?? 😀

    Reply

    • mariannmat Says:

      Det beste er å bruke kvalitetssjokolade som Valrhona, som du får kjøpt for eksempel på Meny, men denne gangen brukte jeg faktisk vanlig Freia Melkesjokolade, og det fungerer helt fint. Hilsen Mariann.

      Reply

  10. Eva Says:

    Denne må jeg prøve:)

    Reply

  11. Edible Psychology Says:

    Wow, some of my favorite things all rolled into one! I can’t drink Baileys anymore because of the dairy, but I have so many great memories with you and Baileys in New Zealand.

    Reply

  12. tullipanen Says:

    Laga noe lignende for et par år tilbake.. Veldig morsomt, særs klissete. Anbefales å gjøre litt på kveldstid, med litt ekstra baileys 😉

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. CognacTrøffler | MariannMat - 21. desember 2011

    […] det beste jeg vet og disse er litt ekstra eksklusive med cognacsmak. Tidligere i desember laget jeg Baylieskonfekt siden jeg er veldig glad i den smaken, men da ble det ganske raskt lagt inn et ønske fra min […]

  2. De syv (konfekt)-slagene! | MariannMat - 21. desember 2011

    […] Og her har du noen kjempegode konfektkuler til Baylieselskeren. Disse fikk veldig god respons på VGNett tidligere i desember og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra andre lesere på disse. Oppskriften finner du her. […]

Leave a Reply