Hvis du vil ha oppskriften på raske, men eksklusive konfektbiter som er supre å servere til kaffen eller å gi i gave, bør du ta en titt her. Disse er kjempegode, spesielt for en som liker baileys. De er raske å lage og holder seg til over jul, selv om det sikkert ikke er noen fare for at det blir noen til overs;)
Til 10 kuler trenger du:
- 125 g marsipan (bruk gjærne Odenses konfektmarsipan)
- 3 ss baileys
- 80 g sjokolade
- 50 g hakkede mandler
Putt marsipan i en skål og bland inn baileys. Det er lurt å ha romtemperert marsipan. Når du har blandet baileysen godt inn smelter du sjokolade over vannbad. Du kan også smelte sjokoladen i mikroen, men da kan sjokoladen bli litt matt på farge.
Rull passe store marsipankuler i hånden og dekk dem med sjokolade. Rull dem i mandelstrø i et fat mens sjokoladen er myk og legg konfekten på et fat. Når du har gjort dette med all marsipanen avkjøler du kulene i kjøleskapet.
Tips! Når kulene har tørket helt er det lurt å legge de i en kakeboks et kjølig sted, men i kjøleskapet kan det fort bli litt for kaldt.
Tips til julegave!
12. desember 2011 at 17:30
Bra blogg, Mariann!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
12. desember 2011 at 19:28
Nam! God ide’ 🙂
13. desember 2011 at 16:34
Takk KunnskapsrikTrening!
12. desember 2011 at 19:58
oi oi må prøves!!!
13. desember 2011 at 16:34
Hei Eli! Ja gjør det, og gi meg gjerne tilbakemelding på om du likte dem:) Hilsen Mariann.
12. desember 2011 at 22:09
Flott oppskrift også så enkelt! Det er bra nå når det nærmer seg jul. Tusen takk for at du deler!
13. desember 2011 at 16:33
Takk for det Caroline. Ja det enkle er ofte det beste:) Hilsen Mariann.
13. desember 2011 at 01:11
genialt
13. desember 2011 at 16:33
Takk for det Shaan! Hilsen Mariann.
13. desember 2011 at 03:17
Så linken til bloggen din via VG, så da måtte jeg prøve å lage. De er jo supergode, veldig bra tips :):)
13. desember 2011 at 16:32
Tusen takk Christine. Bra du likte dem, her er vi på andre porsjon allerede;) …14 dager før jul. Hvordan skal dette ende;? Hilsen Mariann.
13. desember 2011 at 10:29
Fant denne ¨på vg 🙂 Bra med publisitet for tida gitt!!! 😀
Så veldig godt ut da, Mariann. DU er flink!
13. desember 2011 at 16:31
Tusen takk Trine! Veldig morsomt når bloggen går så bra og at jeg får så mange fine tilbakemeldinger fra både venner og andre:)
13. desember 2011 at 11:36
Hei, hvilken sjokolade bruker du? De ser veldig gode ut, så disse må jeg prøve 🙂
13. desember 2011 at 12:16
Røst mandlene før du knuser dem. Det gir ekstra god smak !
13. desember 2011 at 16:30
Takk for tipset, Reidar! Enig i at det gir en bedre nøttesmak å riste mandler så det passer sikkert godt til konfekten også. Hilsen Mariann.
13. desember 2011 at 13:52
Dette skal prøves i løpet av uken, men ossen sjokolade har du brukt?? 😀
13. desember 2011 at 16:29
Det beste er å bruke kvalitetssjokolade som Valrhona, som du får kjøpt for eksempel på Meny, men denne gangen brukte jeg faktisk vanlig Freia Melkesjokolade, og det fungerer helt fint. Hilsen Mariann.
14. desember 2011 at 00:12
Denne må jeg prøve:)
17. desember 2011 at 13:34
Så bra! Mvh,
Mariann
14. desember 2011 at 16:03
Wow, some of my favorite things all rolled into one! I can’t drink Baileys anymore because of the dairy, but I have so many great memories with you and Baileys in New Zealand.
18. desember 2011 at 01:24
Laga noe lignende for et par år tilbake.. Veldig morsomt, særs klissete. Anbefales å gjøre litt på kveldstid, med litt ekstra baileys 😉
13. mars 2013 at 08:58
Hei tullipanen:) Enig med deg;)