Sjokolade- og Pasjonsfrukt Panna Cotta

24. januar 2017

Dessert

Sjokolade og Pasjonsfrukt Panna Cotta (1)Dette var nyttårsdesserten 2017, som ble komponert i romjulen. Vi fikk besøk av noen vennepar og var til sammen 1o voksne og like mange barn. Alle de 10 barna var under 7 år så med en slik ungeflokk måtte vi planlegge en dessert som kunne lages og anrettes på forhånd. Personlig er jeg utrolig glad i pasjonsfrukt, og selvsagt også sjokolade, så for meg er denne kombinasjonen helt magisk. Makronene gjør seg også fint både som pynt og som et litt sprøere element. Denne desserten anbefales!

Til 10 personer trenger du:

 

Til 10 porsjoner trenger du:

  • 1 liter fløte
  • 3,25 dl melk
  • 200 g sukker
  • 1,25 stk vaniljestang
  • 75 g mørk sjokolade
  • 4,5 pl gelatin
  • 4-5 ss pasjonsfruktpasta

Pynt:

Varm opp melk og fløte sammen med sukker og vaniljestang (del den i to og legg oppi kjelen). Legg gelatinplaten i kaldt vann et par minutter. Når fløten begynner å koke tar du den av platen. Klem ut vannet fra gelatinen og legg den i fløten. Rør rundt til den er oppløst ca 1 minutt. Sil 5 dl av blandingen i en beholder og sett denne på kjøkkenbenken. Rør inn pasjonsfruktpasta til det er oppløst mens blandingen fortsatt er varm. Avkjøles i romtemperatur(den vil ikke stivne i romtemperatur). Bland inn grovkuttet sjokoladebiter i den delen du ikke har silt enda og rør til sjokoladen er smeltet. Sil denne blandingen i en mugge (eller noe det er lett å helle fra).

Hell sjokoladeblandingen forsiktig i 10 serveringsglass. Sett disse i kjøleskapet og la de stå der i 4-6 timer til de har stivnet.

Når sjokoladelaget har stivnet heller du den romtempererte pasjonsfruktfløten forsiktig over til du har et jevnt lag med hvit fløte. Sett det kaldt igjen for stivning.

Når du skal servere pynter du med sjokolade og pasjonsfruktmakroner og en liten kvist mynte.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply