Sjokoladeis med Chilli – min dessertfavoritt så langt:)

3. februar 2012

Dessert

Denne sjokoladeisen er rett og slett bare kjempegod og utrolig enkel. Den er fyldig og garanterer en fin avsluttning på et måltid. Du har en fiks ferdig is på ca. 4 timer uten bruk av ismaskin. Chillismaken er ikke utpreget, men akkurat passe for å gi en spennende smaksvariasjon. Hvis du er skeptisk til denne ekstrasmaken kan du bare droppe den. Det er uansett sjokoladesmaken som dominerer. Hvis du lager denne kommer du helt sikkert til å lage den igjen – det gjør i alle fall vi:)

Denne ble “oppfunnet” i helgen da vi skulle lage oss en bedre middag og jeg kan nesten garantere at de første som kommer hit på middagsbesøk vil få denne servert. Denne gleder jeg meg rett og slett til å servere!

Til en liten porsjon (seks kuler) trenger du:

 • 3 eggeplommer
 • 60 g sukker
 • 2 dl kremfløte
 • 90 g mørk sjokolade (spar resten til sjokoladedryss på toppen)
 • 1 ts chillipulver

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Det er viktig å bruke god tid på eggedosisen, den skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at den renner ned. Beregn ca. 10 minutter med en elektrisk hånsmikser.

Pisk kremfløten stiv. Knekk sjokoladen opp i like store biter og smelt den. (Jeg smeltet den i mikrobølgeovnen med godt resultat). Rør den inn i eggedosisen og vend inn den stivpiskede kremen i blandingen til du har en klumpfri røre.

Hell røren i en passende beholder og sett i fryseren. Rør rundt etter ca. 1 time. Den er klar til å serveres etter 3-4 timer.

Server nydelig fyldig sjokoladeis med chillismak med et dryss revet mørk sjokolade og litt kjeks. Tips til hvordan du kan lage kjeks til is finner du her.

Vel Bekomme!

, , , ,

5 Responses to “Sjokoladeis med Chilli – min dessertfavoritt så langt:)”

 1. Lena Says:

  mmm dette hørtes godt ut ! Må prøves :):)

  Reply

 2. Tonje Sofie :D Says:

  Det så kjempe godt ut 😀
  Du er så flink 😀
  Må komme til oss en dag og lage mat en gang 😛

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Høy Biff med Konjakksaus og Sitrusbakt Løk | MariannMat - 2. mars 2012

  […] Sjokoladeis med Chilli […]

Leave a Reply