Rabarbra og is hører sommeren til, og her har du en enkel sommerdessert basert på rabarbra. Kremmerhusene er enkle og raske å lage og hvis du venter gjester kan du for eksempel servere en uformell dessert med kremmerhus og assortert is slik at de kan lage sin egen favoritt.
Til 4 porsjoner trenger du:
Rabarbrais:
- 250 g rabarbra
- 150 g sukker
- 150 g vann
- 3 nellik
- 1 gelatinplater
- 1 dl fløte
Skrell rabarbraen med en potetskreller og kok opp sukker og vann sammen med rabarbraskallet. Da får du med deg den fine fargen. Skjær den skrelte rabarbraen i 2 cm. lange biter. Rist nellik i en tørr panne og legg i rabarbrabitene og sauter (rist i pannen med jevn bevegelse uten at det blir brent). Ta ut skallet fra rabarbralaken og hell alt, bortsett fra 1/2 dl, over rabarbrabitene i pannen. Reduser laken til en syrup. Kok rabarbraen mør før du mikser med en stavmikser til en jevn konsistens. Smelt inngelatinplater og avkjøl. Når blandingen er lunken tilsetter du fløte og legger i fryseren i ca. 4 timer.
kremmerhus:
- 50 g smør
- 0,75 dl sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1,5 dl hvetemel
- 0,75 dl vann
Smelt smøret og la det avkjøles litt. Bland sammen mel, vaniljesukker, vanlig sukker og vann til en jevn røre og tilsett smøret til slutt. Bruk en liten øse og fordel en passende porsjon på på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk baksiden på øsen til å fordele rørern jevnt utover til sirkler.
Det skal være et tynt lag. På dette bildet hadde jeg delt røren i to og tilsatt 1 ss kakao i den ene delen for å få sjokoladekremmerhus.
Stek kremmerhusene i ovnen på 200 °C i 5 minutter.
Form kakene til kremmerhus og la de bli kalde. Hvis du har litt røre til overs kan du lage små kjeks i forskjellige varianter som er fin servere sammen med andre desserter som for eksempel denne.
Server rabarbrais i kremmerhus og pynt med rabarbrabiter.
God sommer!
23. juni 2012 at 09:47
Har vært på jakt etter oppskrift på kremmerhus. Vet du om disse kremmerhusene vil «oppføre seg» på samme måte om man kutter ut sukkeret?
24. juni 2012 at 11:45
Hei Marianne. Det er jeg ikke sikker på, men jeg vil tro at noe av sprøheten blir borte da sukkeret sørger for at det blir en litt sånn karamellisert konsistens på kjeksen. Men jeg har ikke prøvd. Jeg ville i alle fall ikke kutte ut smøret. Lykke til.
Hilsen Mariann.