Rabarbrais i Kremmerhus

Rabarbra og is hører sommeren til, og her har du en enkel sommerdessert basert på rabarbra. Kremmerhusene er enkle og raske å lage og hvis du venter gjester kan du for eksempel servere en uformell dessert med kremmerhus og assortert is slik at de kan lage sin egen favoritt.

Til 4 porsjoner trenger du:

Rabarbrais:

  • 250 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 150 g vann
  • 3 nellik
  • 1 gelatinplater
  • 1 dl fløte

Skrell rabarbraen med en potetskreller og kok opp sukker og vann sammen med rabarbraskallet. Da får du med deg den fine fargen. Skjær den skrelte rabarbraen i 2 cm. lange biter. Rist nellik i en tørr panne og legg i rabarbrabitene og sauter (rist i pannen med jevn bevegelse uten at det blir brent). Ta ut skallet fra rabarbralaken og hell alt, bortsett fra 1/2 dl, over rabarbrabitene i pannen. Reduser laken til en syrup. Kok rabarbraen mør før du mikser med en stavmikser til en jevn konsistens. Smelt inngelatinplater og avkjøl. Når blandingen er lunken tilsetter du fløte og legger i fryseren i ca. 4 timer.

kremmerhus:

  • 50 g smør
  • 0,75 dl sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 0,75 dl vann

Smelt smøret og la det avkjøles litt. Bland sammen mel, vaniljesukker, vanlig sukker og vann til en jevn røre og tilsett smøret til slutt. Bruk en liten øse og fordel en passende porsjon på på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk baksiden på øsen til å fordele rørern jevnt utover til sirkler.

Det skal være et tynt lag. På dette bildet hadde jeg delt røren i to og tilsatt 1 ss kakao i den ene delen for å få sjokoladekremmerhus.

Stek kremmerhusene i ovnen på 200 °C i 5 minutter.

Form kakene til kremmerhus og la de bli kalde. Hvis du har litt røre til overs kan du lage små kjeks i forskjellige varianter som er fin servere sammen med andre desserter som for eksempel denne.

Server rabarbrais i kremmerhus og pynt med rabarbrabiter.

God sommer!

, , ,

7 Responses to “Rabarbrais i Kremmerhus”

  1. Marianne J Says:

    Har vært på jakt etter oppskrift på kremmerhus. Vet du om disse kremmerhusene vil «oppføre seg» på samme måte om man kutter ut sukkeret?

    Reply

    • MariannMat Says:

      Hei Marianne. Det er jeg ikke sikker på, men jeg vil tro at noe av sprøheten blir borte da sukkeret sørger for at det blir en litt sånn karamellisert konsistens på kjeksen. Men jeg har ikke prøvd. Jeg ville i alle fall ikke kutte ut smøret. Lykke til.
      Hilsen Mariann.

      Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jordbærkake med jordbæris | MariannMat - 14. juli 2011

    […] 3 biter kjeks […]

  2. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris | MariannMat - 25. juli 2011

    […] Rabarbraen vokser trofast bak kjøkkenveggen på tunhytta hvert år, og i år gikk deler av den til å lage rabarbrais. Oppskriften finner du her. […]

  3. Smiths ripsbusker og andre buskevekster – ripsgele, ripspai, solbærsaft, blåbærsyltetøy, blåbærstjerner, rabarbrais, morellemarmelade og syltede moreller, morelleterte, markjordbæris, og blåbærgele. | MariannMat - 30. september 2011

    […] Rabarbraen vokser trofast bak kjøkkenveggen på tunhytta hvert år, og i år gikk deler av den til å lage rabarbrais. Oppskriften finner du her. […]

  4. Sjokoladeis med Chilli – min dessertfavoritt så langt:) | MariannMat - 4. februar 2012

    […] Server nydelig fyldig sjokoladeis med chillismak med et dryss revet mørk sjokolade og litt kjeks. Tips til hvordan du kan lage kjeks til is finner du her. […]

  5. En hyllest til Rabarbraen! | MariannMat - 17. juni 2012

    […] 3. Rabarbrais i kremmerhus […]

Leave a Reply