Dette er en god burger som metter godt. Den er enkel å lage og er et eksempel på at en burgermiddag kan være en sunn middag. Hvorfor ikke overraske venninnegjengen med denne kyllingburgeren neste jentekveld?
Til to porsjoner trenger du:
- 2 kyllingfileter
- 2 grove burgerbrød
- 1 ss olivenolje
- 1/2 eple
- 2 skiver bacon
- 1 neve grønn salat
- litt agurk
- 2 tomater
- 1 middels pakistansk mango
- 1/2 rødløk
- 2 kvaster rosmarin eller koriander til pynt
Karridressing:
- 1 dl kesam
- 1 ts karri
- 1 ts olivenolje
- 1 ts limesaft
- salt og pepper
Stek kyllingfiletene i 1 ss olivenolje på middels varme til de er gjennomstekt. Varm delte burgerbrød i ovnen med innsiden ned til de blir litt sprø men ikke tørre. Legg epleskiver i en liten ildfast form og bak de møre i ca 10 minutter sammen med burgerbrødene. Stek baconskivene på stekepannen.
Kutt salatingrediensene og lag karridressingen ved å blande alle dressingingrediensene og smak til med salt og pepper. Kutt mangoen, rødløken og den ene tomaten i små biter og bland til mangosalat.
Lag burgeren som vist på bildet og server med mangosalat og ekstra dressing. Pynt med en frisk krydderurt.
Vel bekomme!