Kyllingburger med bakt eple, karridressing og mangosalat

Dette er en god burger som metter godt. Den er enkel å lage og er et eksempel på at en burgermiddag kan være en sunn middag. Hvorfor ikke overraske venninnegjengen med denne kyllingburgeren neste jentekveld?

Til to porsjoner trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • 2 grove burgerbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 eple
  • 2 skiver bacon
  • 1 neve grønn salat
  • litt agurk
  • 2 tomater
  • 1 middels pakistansk mango
  • 1/2 rødløk
  • 2 kvaster rosmarin eller koriander til pynt

Karridressing:

  • 1 dl kesam
  • 1 ts karri
  • 1 ts olivenolje
  • 1 ts limesaft
  • salt og pepper

Stek kyllingfiletene i 1 ss olivenolje på middels varme til de er gjennomstekt. Varm delte burgerbrød i ovnen med innsiden ned til de blir litt sprø men ikke tørre. Legg epleskiver i en liten ildfast form og bak de møre i ca 10 minutter sammen med burgerbrødene. Stek baconskivene på stekepannen.

Kutt salatingrediensene og lag karridressingen ved å blande alle dressingingrediensene og smak til med salt og pepper. Kutt mangoen, rødløken og den ene tomaten i små biter og bland til mangosalat.

Lag burgeren som vist på bildet og server med mangosalat og ekstra dressing. Pynt med en frisk krydderurt.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *