En skikkelig norsk burger basert på elgkjøtt, Gudbrandsdalsost, norske epler og rognebærgele. En annerledes vri på en burger, men resultatet ble kjempegodt.
Til to store og en liten trenger du:
- 3 elgkarbonader
- 3 grove burgerbrød
- 30 g Gudbrandsdalsost G35
- 3 never grønn salat
- 1/2 oppskjært rødløk
- 3 små tomater
- 3 sjalottløker
- 1/2 rødt eple
- 2 ts rognebærgele
- 3 store poteter
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 3 kvaster frisk rosmarin
Dressing:
- 1 dl lettrømme
- 1 ss grov sennep
- 1 ts tomatpuré
- salt og pepper
Kok potetene med skall til de en halvmøre. Ta de opp av vannet, avkjøl litt og kutt de opp i stenger som på bildet. Stek de i varm panne med litt olivenolje til de er gyldne og sprø på utsiden. Salt godt før servering.
Stek elgkarbonadene i en panne, dra pannen av platen og legg brunost på kjøttet. Legg på lokk til osten har smeltet. Varm de delte burgerbrødene i ovnen med innsiden ned mot en rist. Legg skiver av eple og renset hel sjalottløk i ovnen i ca 15 minutter på 150 °C. Disse kan bakes samtidig som du varmer brødene.
Kutt salatingrediensene. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Lag hamburgeren som på bildet og server med potettårn, sjalottløk, epler og rognebærgele.
Vel bekomme!