En skikkelig norsk burger basert på elgkjøtt, Gudbrandsdalsost, norske epler og rognebærgele. En annerledes vri på en burger, men resultatet ble kjempegodt.
Til to store og en liten trenger du:
- 3 elgkarbonader
- 3 grove burgerbrød
- 30 g Gudbrandsdalsost G35
- 3 never grønn salat
- 1/2 oppskjært rødløk
- 3 små tomater
- 3 sjalottløker
- 1/2 rødt eple
- 2 ts rognebærgele
- 3 store poteter
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 3 kvaster frisk rosmarin
Dressing:
- 1 dl lettrømme
- 1 ss grov sennep
- 1 ts tomatpuré
- salt og pepper
Kok potetene med skall til de en halvmøre. Ta de opp av vannet, avkjøl litt og kutt de opp i stenger som på bildet. Stek de i varm panne med litt olivenolje til de er gyldne og sprø på utsiden. Salt godt før servering.
Stek elgkarbonadene i en panne, dra pannen av platen og legg brunost på kjøttet. Legg på lokk til osten har smeltet. Varm de delte burgerbrødene i ovnen med innsiden ned mot en rist. Legg skiver av eple og renset hel sjalottløk i ovnen i ca 15 minutter på 150 °C. Disse kan bakes samtidig som du varmer brødene.
Kutt salatingrediensene. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Lag hamburgeren som på bildet og server med potettårn, sjalottløk, epler og rognebærgele.
Vel bekomme!
13. juli 2011
Farsemat, Vilt