Müsliboller er en favoritt hos oss og er super turmat. De fungerer godt både som energisnack i tursekken eller som kaffekos. Denne gangen ble de laget som håndbagasjeoverraskelse i anledning ferieturen vår, da vi vet av erfaring at det er lurt å ha noe å bestikke med i tilfelle flyturen blir for lang! Denne müslibaren fungerer altså til det meste, og hvis du har lyst på noe søtt og godt og sunt bør du prøve denne.
Til 8 müslistenger trenger du:
- 50 g sammalt rug
- 1,5 dl lunken melk
- 2 ss sukker
- 25 g hvetekim
- 150 g hvetemel
- 25 g sammalt hvete
- 25 g havregryn
- 1/2 pk gjær
- 1 ts salt
- 1/2 eple i terninger
- 1 neve hakkede mandler
- 1 neve hakkede svisker
- 1 neve rusiner
Bland alt melet, gjæren og saltet i en bolle. Tilsett lunken melk rør godt sammen. Denne deigen blir litt klissete så du trenger ikke elte før etter forhevingen. Forhev i 30 minutter. Bland inn eple, rusiner, mandler og svisker. Juster konsistensen med hvetemel hvis deter vanskelig å forme stengene. Legg stengene på bakepapir og etterhev i 30 minutter i ovnen på 40 °C. Stekes på 220 °C i 10 minutter.
God tur!
De så kjempegode ut 😀
Tusen takk!
Så kjempe gode ut, nå vet jeg hva jeg skal lage i morgen 🙂
Tusen takk! Kos deg med både bakingen og spisingen:)
Mvh,
Mariann
Tilbaketråkk: Epledagen – 17. oktober | MariannMat
Tilbaketråkk: Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat