Dette er en kjempegod kyllingrett hvor du blander pasta, grønnsaker og kylling med en kremet saus i en ildfast form, før du drysser over ost og nøtter og gratinerer det i ovnen. Masse spennende smaker, ganske sunt, og veldig godt!
Til 4 personer trenger du:
- 2 kyllingbryst, i biter (ca 350 g)
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 3 sjalottløk
- 3 gulrøtter, i biter
- 250 g tørre pastaskruer
- 1 bunt brokkoli
- Godt brød og balsamicodressing til servering
Saus:
- 500 g creme freshe
- 3ss olivenolje
- 2 ss hvitvinseddik
- salt og pepper
- 3 ss finhakket persille
- 2 ts dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
Topping:
- 1 stor neve hvitost
- 1 stor neve grovhakkede mandler
- 1 stor neve pistesjenøtter
- 2 ss blomsterhonning (eller annen flytende honning)
Rens og kutt gulrot i ringer og forkok til de er passe mør. Tilsett pastaen i vannet mot slutten og hell av vannet når pastaen er nesten gjennomkokt.
Kutt kylling i passe store biter og stek de i varm panne med litt olje. Tilsett finhakket hvitløk og grovkuttet sjalottløk og stek sammen med kyllingen noen minutter.
Legg pasta, gulrøtter, brokkolitopper, kylling og løk i en ildfast form. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell den over i formen. Vend litt rundt slik at sausen blander seg godt.
Stek mandler og nøtter i stekepannen sammen med litt honning før du fordeler de utover formen. Dryss en god neve finrevet ost over formen.
Gratiner kyllingformen i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til osten og nøttene er gylne og sprø.
Server nydelig smaksrik kyllingform med godt brød og en fyldig balsamicodressing.
Vel Bekomme!