Orecchiette er en pastavariant som brukes mye i Puglia, sørøst i Italia, og betyr “små ører”. De er kjempefine å bruke i salater og supper siden de ikke er så store. Her har jeg laget en sunn og mettende pastasalat som blant annet inneholder bønner, erter og kjørvel. Sammen med en saftig kyllingfilet og hjemmelaget tzatsiki blir dette en sunn, mettende og kjempegod middag.
Til to store og en liten trenger du:
- 250 g orecchiette (eller annen småpasta som f. eks macaroni)
- 100 g grønne frossne erter
- 1 boks brune bønner
- 1/2 søtpaprika
- 1/4 orange paprika
- 1 stor neve frisk kjørvel
- en god ekstra virgin olivenolje
- maldonsalt
Kyllingfilet:
- 1 filet á 350 g. (jeg anbefaler Stangekylling, men du kan eventuelt bruke 2 vanlige kyllingfileter)
- 1 liten neve kjørvel
- 1/2 sitron
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
Tzatsiki (nok til 2-3 personer)
- 200 g naturell yoghurt
- 1 slangeagurk
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- sitronsaft
Sett ovnen på 180 °C og kok opp pastavann med salt og litt olivenolje i.
Dytt litt frisk kjørvel inn under skinnet til kyllingen (hvis du bruker skinnfrie kan du finkutte kjørvelen og gni den inn i fileten). Gni kyllingen inn med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og stek den i ovnen på 180 ° i ca 18 – 20 minutter. Steketiden varierer ettersom hvor stor kyllingfileten din er. På stangekyllingen står steketid på pakken. La kyllingen hvile litt før du skjærer den i skiver.
Legg i pastaen i vannet når det koker.
Tzatsikien lager du ved å dele agurken i to på langs og skrape ut alt det våte med en t-skje. Rasp agurken på et rivjern og vri ut vesken med hendene. Bland sammen yoghurt, agurk, finhakket hvitløk, sitronsaft og salt og pepper
Når pastaen er ferdigkokt legger du i den frossne ertene og lar de ligge i 10 sekunder før du heller av vannet. Ringle over litt god olivenolje. Finhakk orange paprika og kutt søtpaprikaen i fine skiver. Hell av vannet i bønnene og skyll dem under kaldt vann. Bland sammen pasta med erter, paprika og bønner, og dryss over litt ekstra olivenolje og litt maldonsalt.
Server pastasalat med kyllingskiver og tzatsiki.
Vel Bekomme!
Trackbacks/Pingbacks
[…] før du skal spise. Denne salaten ble faktisk komponert av noen middagsrester fra en dag vi spiste pastasalat som inneholdt mye av de samme ingrediensene, bare at her har jeg blandet inn hawaiiskinke og litt […]