Kjøttbollesuppe med Grønnsaker og Kjørvel

3. januar 2013

Supper

Vi er i gang med enkle og raske hverdagsretter igjen, i alle fall fire dager i uken, og her kommer en oppskrift på en god suppe med mye gode grønnsaker og kjøttboller. Denne lager du på halvtimen:)

Til to store og en liten trenger du:

  • 250 g kjøttboller
  • 1 liter kjøttbuljong
  • 2 gulrøtter
  • 1/3 kålrot
  • 1/2 purreløk i ringer
  • 1 gul løk i biter
  • 2 ss olivenolje
  • noen buketter brokkoli
  • frisk kjørvel
  • salt og pepper
  • saften fra 1/2 sitron

Vask og kutt gulrot og kålrot i små biter (mindre biter gir kortere koketid). Kutt løken i små biter og surr den i olivenolje til den er blank. Tilsett gulrøtter, kålrot og buljong og kok grønnsakene møre. Er kjøttbollene frossne legger du i de når grønnsakene nærmer seg ferdige. Tilsett brokkoli og purreløk møt slutten og skvis inn litt sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Legg rikelig med frisk kjørvel på før servering.

Server kjøttbollesuppen med et godt brød med smør til.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply