Dette er en kjempeenkel fiskesuppe du lager på under 30 minutter og som fungerer som en lett og god middag eller som en fin forrett.
Til 4 personer trenger du:
- 300 g laksefilet u /skinn og ben
- 300 g torskefilet u /skinn og ben
- 100 g reker u/skall
- 1 ss olivenolje
- 1 stor fennikel
- 2 store tomater
- 3 gulerøtter
- 2 fedd hvitløk
- 2 sjalottløk
- 1 purreløk
- 1/2 sitron (saften)
- 1 ss timian
- 1 ts gurkemeie
- 1 liter fiskekraft
- 2 dl hvitvin
- salt og pepper
- frisk persille
- godt brød til servering
Kutt fennikel, tomater og gulrøtter i biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og kutt purreløken i skiver. Fres alle grønnsakene i olje, tilsett gurkemeie, timian, og sitronsaft og fres litt til. Tilsett så hvitvin og kraft, og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la fiskebitene trekke i 6-7 minutter. Legg oppi rekene siste minuttet.
Server fransk fiskesuppe med en neve frisk persille, og et godt brød ved siden av.
Vel Bekomme!
30. april 2012
Fisk og Skalldyr, Supper