Fransk Fiskesuppe

Dette er en kjempeenkel fiskesuppe du lager på under 30 minutter og som fungerer som en lett og god middag eller som en fin forrett.

Til 4 personer trenger du:

  • 300 g laksefilet u /skinn og ben
  • 300 g torskefilet u /skinn og ben
  • 100 g reker u/skall
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor fennikel
  • 2 store tomater
  • 3 gulerøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1 purreløk
  • 1/2 sitron (saften)
  • 1 ss timian
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 liter fiskekraft
  • 2 dl hvitvin
  • salt og pepper
  • frisk persille
  • godt brød til servering

Kutt fennikel, tomater og gulrøtter i biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og kutt purreløken i skiver. Fres alle grønnsakene i olje, tilsett gurkemeie, timian, og sitronsaft og fres litt til. Tilsett så hvitvin og kraft, og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la fiskebitene trekke i 6-7 minutter. Legg oppi rekene siste minuttet.

Server fransk fiskesuppe med en neve frisk persille, og et godt brød ved siden av.

Vel Bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *