Kremet Fiskesuppe – kjempegod og enkel!

Denne fiskesuppen er laget på under halvtimen og smaker kjempegodt. Den inneholder sunne grønnsaker og mye fisk så denne blir du god og mett av. Servert sammen med et godt brød blir dette en fullverdig, lett og god hverdagsmiddag.

Til to store og en liten trenger du:

  • 400 g fersk torskefilet
  • 100 g reker
  • 1 liter fiskekraft
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 gulerøtter
  • 3 stilker vårløk
  • 1 liten rødløk
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 rød paprika
  • 2 ss sitronsaft
  • pepper
  • 1 ts godt fiskekrydder (jeg bruker «salt & herbs» fra Olivers&Co)
  • 1 stor neve frisk kruspersille
  • 3 skiver serranoskinke el. annen salt skinke
  • godt brød til servering

Skru ovnen på 200 °C og legg serranoskinken i passe store biter inn på et bakepapirkledd stekebrett. Her skal de ligge til de blir sprø, og det tar ca 10-15 minutter.

Kok opp fiskekraft og legg i gulerøtter i små biter og la det koke i 5 minutter. Kutt paprika, rødløk og vårløk i små biter. Tilsett fløte, creme fraishe og rør godt. Tilsett sitronsaft, pepper og fiskekrydder, kruspersille og grønnsakene, og gi det et oppkok. Ta suppen til side og legg i de ferske torskefiletene og rekene og la de trekke i 5-6 minutter.

Server kremet fiskesuppe med sprøstekt serranoskinke og en kvast frisk kruspersille på toppen, og med et godt brød til.

Vel Bekomme!

11 tanker om “Kremet Fiskesuppe – kjempegod og enkel!

  1. MariannMat Innleggsforfatter

    Hei alle sammen, og takk for fine tilbakemeldinger. Man kan godt bruke fiskebuljong, det er en enkel og lettvindt løsning, men jeg er mest glad i fiskefond som man får kjøpt på de fleste velassorterte matbutikker. Den er flytende og kommer i en liten brun flaske. Det beste er selvfølgelig å lage kraften selv, for eksempel på blåskjell, men det tar som oftest mer tid enn man ønsker å bruke i hverdagen. Hilsen Mariann.

    Svar
  2. Demeter

    Denne var fantastisk god! Ny favoritt hos meg! Laget den med noen små endringer, og brukte buljongterninger ettersom det var det jeg hadde til rådighet, men den var knallgod likevel. Jeg halvverte væskeinnholdet, og det holdt til to middager for meg. 🙂 Anbefales!

    Svar
    1. MariannMat Innleggsforfatter

      Hei Demeter, Så bra at du likte den. Den er en av mine favoritter også. Følg med fremover for flere fiskeretter – jeg var på fisk- og skalldyrkurs ved kulinarisk akademi i går;) Hilsen Mariann.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *