Kyllinggryte med Hvitvin og Fransk Estragon

11. mars 2012

Fugl, Kylling

Dette er en kjempegod og utrolig enkel kyllinggryte som lager seg så og si selv. Både grønnsakene og potetene er i gryten sammen med oliven, tomater, hvitvin og fransk estragon, og med tilbehør som ferskt godt brød og litt dijonsennep, blir dette for meg en liten fransk kulinarisk opplevelse. Den passer like godt til hverdags som til fest.

Vi hadde en hel kylling og til oss tre passet det å bruke halve kyllingen, den andre halve kan fryses og brukes ved en annen anledning. Men man kan godt bruke kyllingfileter også. Når det gjelder estragon er det ikke så veldig farlig om du velger russisk eller fransk (det er disse to typene som finnes), forskjellen er at den franske er litt finere og har litt mykere blander og er derfor sett på som den beste. Estragon passer i alle typer kylling- fisk- og eggeretter (frukt.no).

Til to store og en liten trenger du:

  • 1/2 kylling delt i 4-5 biter
  • 2 ss smør
  • 3 dl hvitvin
  • 3 dl vann
  • 2 ss kyllingfond
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 små poteter
  • 3 gulerøtter
  • 5 sjalottløk
  • noen grønne oliven
  • 1/2 sitron
  • frisk fransk estragon
  • noen små røde tomater
  • salt og pepper
  • godt ferskt brød
  • dijonsennep

Finhakk hvitløk og del sjalottløk i to og ta av skallet. Skrell og kutt gulerøtter i små biter og skrell potetene. Smelt smør i en gryte og hvitløken. Tilsett løk, gulerøtter, hvitvin, vann og fond, og legg oppi kyllingbitene. Legg oppi bladene fra et par grener estragon og kvern oppi litt salt og pepper. La det småkoke på svak varme i ca 15 minutter før du legger oppi potetene og lar gryten fortsette å småkoke. Når potetene er møre kan du dra gryten av platen og legge i oliven, sitronbåter og tomat og la det trekke noen minutter før servering.

Server nydelig kyllinggryte sammen med godt ferskt brød og dijonsennep. Legg i noen friske estragongrener før servering.

Vel Bekomme!

 

, , , , ,

2 Responses to “Kyllinggryte med Hvitvin og Fransk Estragon”

  1. Myfoodpassion Says:

    Dette var en rett helt etter min smak. Frister veldig

    Reply

Leave a Reply