Dette grovbrødet er sunt og godt til hverdags. Det er basert på vanlig gjær og holder seg ferskt et par-tre dager i brødboksen.
Til et brød trenger du:
- 250 g hvetemel
- 200 g sammalt fint hvetemel
- 100 g havremel
- 1 pk gjær
- 100 g linfrø
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- 4 dl lunkent vann
Bland ut gjær med vann. Bland alt det tørre og tilsett vesken. Elt godt til en myk og smidig deig. Sett til heving under plast i 1 time. T a deigen ut på kjøkkenbenken og elt et par minutter. Tilsett eventuelt mer mel hvis nødvendig. Form til et brød og legg i en smurt brødform. Fukt brødet med hendene og lag noen snitt med en skarp kniv for å unngå sprekker. Etterhev under plast i 30-40 minutter. Stek brødet på 180 °C i 45 minutter. Det skal være en hul lyd når du dunker under brødet når det er ferdigstekt. Avkjøl på rist.
God baking!
Hvor mange liter er brødformen du bruker til denne oppskriften?
Hei Jonas. den er ca 1.5 liter. Mvh,
Mariann