Dette grovbrødet er sunt og godt til hverdags. Det er basert på vanlig gjær og holder seg ferskt et par-tre dager i brødboksen.
Til et brød trenger du:
- 250 g hvetemel
- 200 g sammalt fint hvetemel
- 100 g havremel
- 1 pk gjær
- 100 g linfrø
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- 4 dl lunkent vann
Bland ut gjær med vann. Bland alt det tørre og tilsett vesken. Elt godt til en myk og smidig deig. Sett til heving under plast i 1 time. T a deigen ut på kjøkkenbenken og elt et par minutter. Tilsett eventuelt mer mel hvis nødvendig. Form til et brød og legg i en smurt brødform. Fukt brødet med hendene og lag noen snitt med en skarp kniv for å unngå sprekker. Etterhev under plast i 30-40 minutter. Stek brødet på 180 °C i 45 minutter. Det skal være en hul lyd når du dunker under brødet når det er ferdigstekt. Avkjøl på rist.
God baking!
12. mai 2012 at 08:13
Hvor mange liter er brødformen du bruker til denne oppskriften?
14. mai 2012 at 21:28
Hei Jonas. den er ca 1.5 liter. Mvh,
Mariann