Dette er et skikkelig sunt og enkelt grovbrød som ofte har plass på frokostbordet vårt. Det er fullt av sunnheter som fullkorn, fiber og frø, så på grovhetsskalaen har denne fullt hus. Det er raskt å lage og man slipper å elte.
Til ett brød trenger du:
- 25 g gjær
- 3 dl lunkent vann
- 200 g sammalt rug
- 100 g sammalt hvetemel
- 100 g hvetemel
- 25 g linfrø
- 25 g solsikkefrø
- 50 g kruskakli
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
Løs opp gjæren i vannet og hell væsken i alt det tørre. Rør sammen til en klissete deig. Hell deigen i en smurt brødform og bruk baksiden av en skje og form overflaten fin og jevn. Dryss over litt kruskakli og sett til heving i varmluftsovn på 50 °C i 45 min, eller til ønsket størrlse. Jeg har droppet forheving når jeg har laget dette brødet med bra resultat, samtidig sparer jeg litt tid.
Skru opp ovnen på 2oo °C og stek brødet på nederste rille i 35-40 minutter. Du vet at brødet erferdig når det gir en hul lyd når du banker lett på undersiden.
Server nystekte brød med hjemmelaget jordbærsyltetøy eller annet godt pålegg.
Vel bekomme!
dette er jo et brod som ikke inneholder for mye av disse karb’ene som vi ikke skal ha, flott….
Takk for det!
Tilbaketråkk: Eplemos | MariannMat