Etter å ha smakt ekte italiensk pasta skjønner man at det finnes bedre pasta enn den man får kjøpt på butikken. Selv den ferske butikkpastaen må vike for en hjemmelaget versjon. Det er faktisk mye enklere enn mange tror, man kan lage større porsjoner, fryse pastaen før den kokes slik at det er enkelt å tilberede hjemmelaget pasta selv i en hektisk hverdag.
Til to store og en liten trenger du:
- 100 g hvetemel (tipo 00)
- 100 g durumhvete
- 2 egg
- en klype salt
- 1 ts olivenolje
Ha melet på benkeplaten og lag ett hull med fingeren i midten. Legg oppi egg, salt og olivenolje som på bildet. Bruk en gaffel og visp sammen i midten slik at mer og mer mel fester seg til deigen. Elt deigen til en myk og smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 20 min.
Da har du pastadeigen klar til bruk og du kan forme den slik du vil. For eksempel til tortelloni eller ravioli. Eller hvis du har en pastamaskin kan du se hvordan du lager pasta med den her.
Vel bekomme!
Tilbaketråkk: Tortelloni – fylt med kjøtt, mascarpone og spinat | MariannMat
Tilbaketråkk: Fylt ravioli – med serranoskinke og basilikumpesto. | MariannMat
Tilbaketråkk: Pastatwist med elgkjøttboller | MariannMat
Tilbaketråkk: Agnolotti med chorizo og basilikumolje | MariannMat
Tilbaketråkk: Fetafylte tortellini i tomatsaus | MariannMat
Tilbaketråkk: Hjemmelaget pasta med pastamaskin | MariannMat